Étterem ajánló ? Almárium bisztró
sponsored links
Tálalás. Az emberek többsége otthon kevesebb figyelmet fordít rá és csak éttermekben gyönyörködik a mûvészien feldíszített fogások látványában. Pedig érdemes otthon is rászánni azt az 1-2 plusz percet, amíg az ételt ízlésesen elrendezzük a tányéron, a lecsöpögött szószt letöröljük, majd meghintjük, megszórjuk, meglocsoljuk tengeri sóval, friss zöldfûszerekkel, olívaolajjal, csírával vagy ehetõ virágokkal, bármivel, ami illik hozzá.
Adjuk meg a módját. Ne csak finom legyen az étel, szép is. #artofplating
Az Almárium bisztróban hasonlóan gondolkodnak errõl a kérdésrõl – még az ebédmenü esetében is, amiért óriási pirospontot érdemelnek.
Az étteremnek különösen jó hangulatot ? és rengeteg fényt – kölcsönzõ napfénytetõ alatti belsõ terén az érzõdik, hogy a tervezés kevésbé volt tudatos: az összeaszott paprikafüzér és mini akvárium ugyanúgy az enteriõr részét képezi, mint az öntapadós magyar (papír)zászló az ablakon és a hatalmas plüss zebra/macska/tehén. Ennek ellenére van egy sajátos, kellemes atmoszférája. Kicsit visszarepíti az embert azokba az idõkbe, amikor még nem néztek rá teljesen értetlenül, ha például az almárium szót használta. Erre az érzésre még inkább ráerõsít a csíkos mellényes, kifogástalan modorú pincér, aki büszkén viseli ezt a szakmát, aminek a méltósága mára csendes szomorúságban kikopott a modern köztudatból.
Almárium Bisztró | Budapest
Ebédmenüben három fogás ára 1,850 Ft, ez a minõségért cserébe korrekt összeg. Ha az ember tényleg éhes, akkor szüksége is lesz a három fogásra, a mennyiségben (ahogy a tálalásban is) a bisztrókonyha és a fine dining közti senkiföldjén operál az étterem.
Mi sütõtökös-zsályás rizottót rendeltünk, valamint rántott borjú karajt burgonyapürével és uborkasalátával. A rizottó hibátlan ízû és állagú, minden porcikáján érzõdik, hogy nagy gonddal készítették és tették a tányérra.
Zsályás sütõtök rizottó | Almárium
Ugyanez a helyzet a karajjal is. A rántott húst szépen, kifinomultan tálalni nehéz mûfaj, de ezen a tányéron sikerült. A citrommal, az egy szem koktélparadicsommal, az aranyló olajjal és a balzsamecet-barázdákba elvetett sültpaprika halmokkal olyan harmonikus, szép egyensúlyt alkot, hogy sajnálom megbontani. Pedig ízre is van olyan finom, mint kinézetre.
Rántott borjú karaj burgonyapürével és uborkasalátával | Almárium
A desszert szõlõ madártej házi készítésû pillecukorral, aminek az édességén keresztül is kellemesen átjön a szõlõ aromája.
Szõlõ madártej | Almárium
A másik édesség a variációk körtére linzerrel névre hallgat, a képen látni, hogy miért. Játék az egész. Van rajta egy parfészerûség, körte-zselé, calvadosos-fahéjas sült körtedarabkák, plusz egy linzer keksz alap, hogy mindennek tényleg kijöjjön az íze. Ki is jön, hibátlanul.
Variációk körtére linzerrel | Almárium
Ilyen szemrevaló és kiváló ebédmenüt nem mindenhol találni. Ráadásul mindez kizárólag magyar, szezonális alapanyagokból. Gratulálunk a séfnek, Bacsa Gábornak, egészen biztosan visszatérünk még. Ha valaki kedvet kapott hozzá:
Almárium Gaszto-Art Bisztró
www.almariumbisztro.hu
1085 Budapest, Horánszky utca 5.
+ infó: az étterem kutyabarát, szóval a négylábúak is gyönyörködhetnek a szép tálalásokban.
Hozzánk pedig látogassatok el facebookon!