Ételízesítõ házilag
sponsored links
Régóta terveztem már, hogy saját magam készítek ételízesítõt, mert a Magyarországon kapható választék kivétel nélkül tartalmaz nátrium-glutamátot.
Legutóbb júniusban Németországból hoztam haza egy remek alternatívát (Vitam Gemüse-Hefebrühe), és csaknem fél évre kiváltottam vele azt, hogy itthon kelljen ételízesítõt vásárolnom. Mivel ebbõl épp az ünnepek alatt fogytam ki, muszáj volt egy gyors átmeneti megoldás, ami kitart addig, amíg februárban ismét hozzájutok a német változathoz.
Így átnéztem a kamrában fellelhetõ alapanyagokat, és nekiálltam egy kisebb adag elkészítésének.
Hozzávalók:
Legutóbb júniusban Németországból hoztam haza egy remek alternatívát (Vitam Gemüse-Hefebrühe), és csaknem fél évre kiváltottam vele azt, hogy itthon kelljen ételízesítõt vásárolnom. Mivel ebbõl épp az ünnepek alatt fogytam ki, muszáj volt egy gyors átmeneti megoldás, ami kitart addig, amíg februárban ismét hozzájutok a német változathoz.
Így átnéztem a kamrában fellelhetõ alapanyagokat, és nekiálltam egy kisebb adag elkészítésének.
Hozzávalók:
- 6-8 szál sárgarépa
- 4-5 szál petrezselyem
- 1 zeller
- 5 fej hagyma
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- tengeri só
Amikor kellõen kiszáradtak, akkor kisebb adagokban turmixgépbe tesszük, tengeri sót adunk hozzá, és az egészet összemixeljük.