Ételek nyaralás alatt - hûtõtáskás strandoláshoz :-)
sponsored links
Hamarosan nyaralni megyünk, és már elkezdtem összeírni, hogy miket fogunk enni a nyaralás alatt. Nem szeretném a tûzhely mellett tölteni a nyaralásomat, ezért olyan ételeket keresek, amelyek pikk-pakk, gyorsan és egyszerûen elkészülnek, nem kell hozzájuk sok hozzávaló, és sok edény (mosogatással sem szeretném húzni nagyon az idõt:-)
Itthon minden nap fõzök a családnak, de a nyaralásunk alatt erre nem lesz sok idõ, hiszen minden napra strandolást és kirándulásokat tervezünk. Nem vagyunk oda a készen kapható (és ki tudja mibõl készült?), porból , vagy konzervbõl készült ételeknek, és a nyaralás alatt is mindig lesz a hûtõben friss saláta és gyümölcs, de fontos az is, hogy mindenki kedvére legyen étel ilyenkor is.
Nincs könnyû dolgom, mert 7 embert kell ellátnom, és az ebédet a strandon fogjuk megenni. Azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy az olasz tengerparti éttermekben ebédeljünk ( na jó, néha azért egy igazi pizza, vagy focaccia becsúszhat), és amúgy is mi olyan igazi hûtõtáskás magyarok vagyunk, akik imádnak a parton piknikezni.
Emlékszem , gyerekkoromban is mindig vittünk kaját a Balcsira. Volt a mamámnak egy sárga fémdoboza, (a tetején egy kicsi fülecskével), amiben mindig finom sütiket hozott, legtöbbször meggyes pitét. De jó is volt...
Szóval , lássuk mik jöhetnek szóba a strandolás utáni vacsihoz a nyaralóban?
Lecsó - mindenki szereti.
Minestrone leves - ez gyorsan megvan, mert Olaszországban szinte mindenhol kapható mélyhûtött minestrone zöldségkeverék. Hátrány: a gyerekek nem szeretik.
Lasagne - a Lidlben kapható készen, csak meg kell sütni. Egy kis sajtot szoktunk a tetejére reszelni még, és ennyi. Mindenki szereti. Hátrány: nincs.
Fasírt krumplipürével- ezt is az olasz Lidlben szoktuk venni. Tudom, nagyon ciki, de porból fogjuk készíteni a krumplipürét (itthon úgyis mindig igazit csinálunk), és a kész fasírt is nagyon finom.
Tortelloni- csak ki kell fõzni, egy kis sajt és szósz a tetejére, és ehetjük.
És még több tészta, tészta és tészta....
Magunknak pedig salátákat fogok összedobni, mert enélkül már nem is tudunk meglenni.
Nasik: gyümölcsös tejberizs, gyümölcs saláta és egyéb maszmókok, amik csak úgy jönnek. Összekotyvasztok mindent, és egyszer csak lesz egy jó kis desszert belõle.
Gondoltam még arra is, hogy itthon lefõzök egy nagy adag pörköltet, lefagyasztom adagokra porciózva, és ott kint csak egy rizst kell gyorsan fõzni hozzá, vagy egy fõzelékhez is jó feltétként.
Sütni fogok még egy oldalast is fokhagymásan, és zsírban ledermesztem. Ugyanis a család férfitagjai nagyon húsimádók, és szeretik a hagyományos ételeket.
... és mik jöhetnek szóba a hûtõtáskás strandoláshoz?
Tésztasaláta - mert jól lehûthetõ, és hidegen is nagyon finom
Szendvics - mert gyorsan megvan, és könnyû enni. Hátránya: nagyon unalmas tud lenni a harmadik naptól....
Nassoláshoz : tejszeletek, joghurtok, stb.
Hát, más nem is jut az eszembe, úgyhogy muszáj körbenéznem , kinek van valami jó ötlete.
Mit tegyek a hûtõtáskába?
Itthon minden nap fõzök a családnak, de a nyaralásunk alatt erre nem lesz sok idõ, hiszen minden napra strandolást és kirándulásokat tervezünk. Nem vagyunk oda a készen kapható (és ki tudja mibõl készült?), porból , vagy konzervbõl készült ételeknek, és a nyaralás alatt is mindig lesz a hûtõben friss saláta és gyümölcs, de fontos az is, hogy mindenki kedvére legyen étel ilyenkor is.
Nincs könnyû dolgom, mert 7 embert kell ellátnom, és az ebédet a strandon fogjuk megenni. Azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy az olasz tengerparti éttermekben ebédeljünk ( na jó, néha azért egy igazi pizza, vagy focaccia becsúszhat), és amúgy is mi olyan igazi hûtõtáskás magyarok vagyunk, akik imádnak a parton piknikezni.
Emlékszem , gyerekkoromban is mindig vittünk kaját a Balcsira. Volt a mamámnak egy sárga fémdoboza, (a tetején egy kicsi fülecskével), amiben mindig finom sütiket hozott, legtöbbször meggyes pitét. De jó is volt...
Szóval , lássuk mik jöhetnek szóba a strandolás utáni vacsihoz a nyaralóban?
Lecsó - mindenki szereti.
Minestrone leves - ez gyorsan megvan, mert Olaszországban szinte mindenhol kapható mélyhûtött minestrone zöldségkeverék. Hátrány: a gyerekek nem szeretik.
Lasagne - a Lidlben kapható készen, csak meg kell sütni. Egy kis sajtot szoktunk a tetejére reszelni még, és ennyi. Mindenki szereti. Hátrány: nincs.
Fasírt krumplipürével- ezt is az olasz Lidlben szoktuk venni. Tudom, nagyon ciki, de porból fogjuk készíteni a krumplipürét (itthon úgyis mindig igazit csinálunk), és a kész fasírt is nagyon finom.
Tortelloni- csak ki kell fõzni, egy kis sajt és szósz a tetejére, és ehetjük.
És még több tészta, tészta és tészta....
Magunknak pedig salátákat fogok összedobni, mert enélkül már nem is tudunk meglenni.
Nasik: gyümölcsös tejberizs, gyümölcs saláta és egyéb maszmókok, amik csak úgy jönnek. Összekotyvasztok mindent, és egyszer csak lesz egy jó kis desszert belõle.
Gondoltam még arra is, hogy itthon lefõzök egy nagy adag pörköltet, lefagyasztom adagokra porciózva, és ott kint csak egy rizst kell gyorsan fõzni hozzá, vagy egy fõzelékhez is jó feltétként.
Sütni fogok még egy oldalast is fokhagymásan, és zsírban ledermesztem. Ugyanis a család férfitagjai nagyon húsimádók, és szeretik a hagyományos ételeket.
... és mik jöhetnek szóba a hûtõtáskás strandoláshoz?
Tésztasaláta - mert jól lehûthetõ, és hidegen is nagyon finom
Szendvics - mert gyorsan megvan, és könnyû enni. Hátránya: nagyon unalmas tud lenni a harmadik naptól....
Nassoláshoz : tejszeletek, joghurtok, stb.
Hát, más nem is jut az eszembe, úgyhogy muszáj körbenéznem , kinek van valami jó ötlete.
Mit tegyek a hûtõtáskába?