Étcsokoládé házilag

2014-01-12

sponsored links




Nagyon-nagyon régen jártam erre, és sajnos nem is tudom megígérni, hogy a jövõben rendszeresen jelentkezem. A hosszú hallgatásnak két oka is van. Az egyik az augusztusi isiász, amivel másfél hónapot feküdtem, és sajnos még most sincsenek fájdalommentes napjaim. Ezért amennyire csak lehet, kímélem magamat.
A másik ok, (és ez a nyomósabb), hogy tavasz óta egy fantasztikus munkahelyen dolgozok, ahol ellátnak minden földi jóval. Szeptember óta az öcsém is ott szakácskodik, így finom ételeket hordok haza minden nap.Sokszor még hétvégére is jut belõlük, emiatt elég ritkán fõzök, és nincs mit posztolnom. Ha nagyritkán fõzök is, akkor sem érzem már azt a mindent elsöprõ vágyat, hogy az ételeket lefotózzam, és megosszam. Talán ez azért változni fog, ha a derekam jobban lesz.
Ami miatt mégis úgy döntöttem, hogy megtöröm a hallgatást, az, hogy az elmúlt idõkben egyre többen jelezték, hogy hiányoznak nekik az újabb posztjaim. Ez bevallom, jól esett. Miattuk erõt veszek magamon, és ha posztolásra érdemes étek kerül ki a konyhámból, azt megosztom a nagyérdemûvel.

Most egy egyszerû csokoládét készítettem, aminek az eredetijét Pocak Pannánál láttam. Étcsoki kedvelõknek igazi csemege, a tejcsoki szerelmesei némi tejporral kiválthatják a kakaó egy részét. (a paleo diétázók kókusztejporral)
Nálam így készült:

50 g kakaó
50 g kókuszzsír
50 g virágméz
1 kk vaníliaesszencia
kb. 50 g vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola)

A kókuszzsírt felolvasztottam, hozzáadtam a vaníliát, a kakaót és a mézet. Habverõvel simára kevertem, majd belekevertem az apróra vágott aszalt gyümölcsöket is. Egy darab sütõpapírra tettem a masszát, és egy habkártya segítségével elsimítottam, és igyekeztem téglalap alakúra igazgatni. A sütõpapírral becsomagoltam, majd a hûtõbe tettem, hogy megdermedjen. Ha a lakásban több van 23 foknál, akkor érdemes a csokit hûtõben tartani, mert a kókuszzsír 24 foktól folyékonnyá válik.


Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2014/01/etcsoko...

sponsored links

Keres?s