Éjszakai lángosozás?itthon

2010-05-18

sponsored links

Te jó éég! Ez nem várhat! Megtaláltam a tökéletes lángos tökéletes receptjét!!
Kislány koromban a piacon mindig ettünk egy lángost. A széle mindig puha volt, és omlós, a közepe vékony és ropogós. Természetesen mindig csak a szélét akartam megenni.. és azt kívántam, bárcsak az egész olyan puha lenne.. Még nem láttam ilyet..
Aztán elszoktam, és leszoktam a lángosról.
Ma viszont SZ szeretett volna enni egyet, de a piacról már lekésett. Úgyhogy gondoltam mért ne?! De akkor a közepét is puhára sütöm!! Hisz úgy az igazi, és végre olyan lesz, amirõl mindig is álmodtam!
Keresgéltem a neten, hogy mi is lehetne a megfelelõ.. találtam minden félét, de ez volt a nyerõ. Persze csökkentettem az adagot. Az alábbi mennyiség kb 8 db kisebb cipóhoz elegendõ:

25 dkg liszt
12 dkg krumpli
7,5 g élesztõ
1 dl tej
cukor
olaj

A krumplit héjában megfõzöm, pucolom, és áttöröm. Az élesztõt langyos, cukrozott tejbe morzsolom, és lefedve állni hagyom. Ha felfutott, összegyúrom a hozzávalókat, és a cipót egy tálba teszem pihenni, amíg 2-3 szorosára nõ. Ekkor kis gombócokat formálok belõle, és ezeket is átgyúrom, és újabb 10 percig pihentetem. Az olajat felhevítem, és ha már forró kisütöm a lángosokat.
Fokhagymás olajjal megkentem, cserpes tejfölt öntöttem rá, és reszelt sajtot. Jó sokat!!

ui: frissen finom, mert roppan a külseje, omlik a belseje, és olvad rajta a sajt és a tejföl...mmmm
szóval amennyit nem eszünk meg elõreláthatólag, az eláll, és másnap frissen süthetjük. Legalábbis ezt olvastam valahol..majd holnapra kiderül. Remélem tényleg igaz.. Hûtõbe nem teszem, mert kelt tészta.. remélem a szobahõmérsékletet bírja egy éjszakán keresztül.

Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/05/e...

sponsored links

Keres?s