Édesburgonya chips
sponsored links
Nagyon egyszerû, finom, de nem túl olcsó nassolni való ez a kis chipsecske.
Az édesburgonyáim utolsó felhasználási módja, vagyis a 3. verzió, amit batátából kipróbáltam.
Sülve valóban hasonlít a sült tökhöz az íze, ami nekünk nagyon bejött, de mégis olyan pikáns. Az elkészítését tekintve igazán egyszerû dolgunk van. Megtisztítjuk az édesburgonyát, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezeket a szeleteket egy tálba tesszük és alaposan megforgatjuk egy kevés olajban úgy, hogy mindenhol érje az olaj õket.
Ezután egy sütõpapírral fedett tepsire tesszük a szeleteket és sózzuk, borsozzuk.
200 fokra elõmelegített sütõben sütjük negyed órát, majd megfordítja újabb 5-10 percet.
Addig sütjük, míg szépen ropogósra sülnek, de figyeljünk oda, mert gyorsan meg tudnak égni és az égett batáta bizony nem finom batáta.
Fûszerezhetjük ízlés szerint, szórhatjuk fokhagymával, szerecsendióval, amivel csak szeretnénk!
Jó kis házi nasi!
Sült édesburgonya (köret)
Édesburgonya (batáta) krémleves
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)
Tejbegríz felfújt vörösboros zöld dió öntettel
Profiterol
Az édesburgonyáim utolsó felhasználási módja, vagyis a 3. verzió, amit batátából kipróbáltam.
Sülve valóban hasonlít a sült tökhöz az íze, ami nekünk nagyon bejött, de mégis olyan pikáns. Az elkészítését tekintve igazán egyszerû dolgunk van. Megtisztítjuk az édesburgonyát, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezeket a szeleteket egy tálba tesszük és alaposan megforgatjuk egy kevés olajban úgy, hogy mindenhol érje az olaj õket.
Ezután egy sütõpapírral fedett tepsire tesszük a szeleteket és sózzuk, borsozzuk.
200 fokra elõmelegített sütõben sütjük negyed órát, majd megfordítja újabb 5-10 percet.
Addig sütjük, míg szépen ropogósra sülnek, de figyeljünk oda, mert gyorsan meg tudnak égni és az égett batáta bizony nem finom batáta.
Fûszerezhetjük ízlés szerint, szórhatjuk fokhagymával, szerecsendióval, amivel csak szeretnénk!
Jó kis házi nasi!
Ezeket is kedvelnéd:
Sült édesburgonya (köret)
Édesburgonya (batáta) krémleves
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)
Tejbegríz felfújt vörösboros zöld dió öntettel
Profiterol