Édesburgonya chips

2014-01-15

sponsored links

IMG_7628Nagyon egyszerû, finom, de nem túl olcsó nassolni való ez a kis chipsecske. :)

Az édesburgonyáim utolsó felhasználási módja, vagyis a 3. verzió, amit batátából kipróbáltam.

Sülve valóban hasonlít a sült tökhöz az íze, ami nekünk nagyon bejött, de mégis olyan pikáns. Az elkészítését tekintve igazán egyszerû dolgunk van. Megtisztítjuk az édesburgonyát, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezeket a szeleteket egy tálba tesszük és alaposan megforgatjuk egy kevés olajban úgy, hogy mindenhol érje az olaj õket.

Ezután egy sütõpapírral fedett tepsire tesszük a szeleteket és sózzuk, borsozzuk.

200 fokra elõmelegített sütõben sütjük negyed órát, majd megfordítja újabb 5-10 percet.

Addig sütjük, míg szépen ropogósra sülnek, de figyeljünk oda, mert gyorsan meg tudnak égni és az égett batáta bizony nem finom batáta. ;)

Fûszerezhetjük ízlés szerint, szórhatjuk fokhagymával, szerecsendióval, amivel csak szeretnénk!

Jó kis házi nasi! :)


Ezeket is kedvelnéd:





Sült édesburgonya (köret)


IMG_7622
Édesburgonya (batáta) krémleves


25_16655_228895_04c1525c6cc830ec88500dcfca5973d3_fd1266_301
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)


IMG_7592
Tejbegríz felfújt vörösboros zöld dió öntettel


IMG_7392
Profiterol




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/15...

sponsored links

Keres?s