Édesburgonya (batáta) krémleves
sponsored links
Egy újabb zöldség a konyhámban. Immár nem csak a fõvárosi hiper-szuperekben, de lám, a mi kisvárosinkban is megjelent az édesburgonya, avagy batáta. Amely a magyar nevével ellentétben a legkevésbé sem burgonya, hanem valami szulákféle. Bár ránézésre azért tényleg elég krumpliszerû. Amely hámozás után azonban átalakul sárgarépaszerûvé. Ez fõzés után még inkább így lesz. Sokan a sütõtökhöz hasonlítják inkább, ami az édessége miatt jogos is valóban, de ízre inkább répa. Szerintem. Szóval, nem kell olyan földön túli bátorság a kipróbálásához. Már csak azért sem, mert magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt egészséges, szénhidrát tartalma miatt laktat, mivel azonban ez a szénhidrát lassú felszívódású, újra csak az egészséges jelzõig jutunk vissza.
No és mi legyen az elsõ étel, ami készül belõle, na mi? Az én konyhámban ez nem kérdés. Krémleves.
Egészséges mivoltát teljes mértékben kihasználandó igyekeztem nem sok egészségtelen dolgot belepakolni.
kb 50 dkg batátát (egy db szép példány) meghámoztam, felkockáztam, ugyanezt tettem ...