Édes töltött tojások
sponsored links
Kicsit szaladgálós volt ez a húsvét, nem is volt nagy közös húsvéti reggeli, amit általában délután szoktunk megejteni, sok kaláccsal, sonkával, kaszinótojással és színes fõtt tojással, friss zöldségekkel, meg persze ilyen-olyan sütivel. Némi kalács meg sütiféle azért most is készült. Nálam ez volt a námbervan, nagyon ízlett, és még jól is néz ki (és ha az Andi türelmével rendelkeznék, még csinosabbak lettek volna!). Szóval fel van véve (:)) a húsvéti menübe.
Az ötletet itt találtam.
A tésztához Dorie Greenspan pitetésztáját használtam, mert szokás szerint az idén is készült portugál tojásos süti (annyira finom, és annyira egyszerû), és szokás szerint az idén is maradt a tésztából, a tölteléke pedig egyszerûen eperlekvárral (mert éppen ez volt bontva, de más lekvár is tökéletes lett volna) elkevert darált mandula lett.
Hozzávalók a tésztához:
- másfél csésze liszt
- 2 evõkanál cukor
- fél teáskanál só
- 15 dkg jéghideg, felkockázott vaj
- kb. 1/4 csésze jéghideg víz
A hozzávalókat a víz kivételével aprítógépben összemorzsásítjuk. Deszkára borítjuk, és a vízzel gyorsan összegyúrjuk. Hagyjuk öt percig pihenni (ott, a deszkán).
Közben összeállítjuk a tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg darált mandula
- néhány kanál hígabb lekvár
A két alkotóelemet összekeverjük:)
Öt perc múlva vékonyra kinyújtjuk a tésztát (érdemes két gombócba szétszedni elõtte). Kétféle szaggatóval köröket szaggatunk belõle, egy kisebbet és...