Édes-savanyú garnélarák
sponsored links
A sok megterhelõ ünnepi étel között kellett néha valami könnyû fogásokat is készíteni. Amúgy sem bírom a sok eszem-iszomot az ünnepek alatt. A gyermekek pedig imádják a hasonló jellegû ételeket, úgy, hogy nagyon örültek neki.
Édes-savanyú garnélarák
Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott garnélarák, fél doboz ananász konzerv, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál kukoricakeményítõ, 1 evõkanál balzsamecet, 1 teáskanál barna cukor, 2 cikk fokhagyma, 1 póréhagyma, kevés reszelt gyömbér, 1 piros paprika, 1 evõkanál paradicsompép, 1 dl víz, kevés olívaolaj.
Elkészítése: Az ananászt lecsurgatjuk. Az ecetet, a szójaszószt, a cukrot és a keményítõt elkeverjük a vízzel. A paprikát csíkokra, a hagymát karikára felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy wokot felmelegítünk, amikor forró, beleöntjük az olajat, és magas hõfokon hozzáadjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, majd fél perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a paprika csíkokat, és az ananászt. Néhány percig kevergetjük, felöntjük a szósszal, összefõzzük, hozzáadjuk a paradicsomot és a rákot. Rövid ideig fõzzük.