Édes paradicsomleves betûtésztával
sponsored links
Ezer éve nem ettem paradicsomlevest. Legutóbb, mikor várandós voltam, akkor próbálkoztam meg az elkészítésével. Valahogyan ehetetlenre sikerült. A fûszerezéssel volt problémám. Cseppet sem hasonlított a gyerekkori ízre. Ez a sikertelen kísérlet úgy elvette a kedvemet, hogy évekig nem is próbálkoztam. Pár napja eszembe jutott, hogy igencsak jó lenne egy tányérkával. Anyukámnak megemlítettem, Õ pedig elmondta, hogy miképp szokta csinálni. Követve az iránymutatást el is készítettem. Olyan jó lett és finom, hogy el sem tudom mondani. Nem túl édes, de nem is savanyú. Kellõképpen sûrû, jó sok tésztával. Saját készítésû paradicsomlé lett az alapja. Most már tuti nem fogok éveket várni a következõ alkalomig :-)
Hozzávalók 3 fõre:
*2 csapott ek liszt
*3 ek olaj
*1 kk õrölt pirospaprika
*8 dl házi paradicsomlé
*1 dl víz ...