Ámokfutás Bugaci pecsenye módra

2010-10-21

sponsored links


Tegnap tettem közzé a Pancon 3-on írott naplóm 20. részét. Ott - magam is meglepetéssel olvastam egy naplóbejegyzést, ami az ebédrõl szólt, és Bugaci pecsenye volt. Nos, olyan jónak ígérkezett, hogy ma ez ihletett meg.

Amikor ilyenem van, és fõzök valamit, azt a nagy fiam az "apa gasztronómiai ámokfutása" hízelgõ jelzõvel illette párszor. Ez engem természetesen nem zavar abban, hogy ámokfussak. Mint most is.
Mert ami hiányzott a pecsenyéhez, az a sertéshús, és a hasábburgonya, amit mindig mirelitbõl készítek, és mint ilyet ezért háromévenként egyszer eszünk. Azaz nem tartjuk a mélyhûtõben.
Nos, a tegnapi maradék csirkemellet pörköltizáltam. Közben a burgonyát meghámoztam, felkockáztam, és csirketöpörtyûzsíros edényben feltettem dinsztelõdni. nem készítettem puhára, mert még fog rotyogni. A pörköltnek jó sûrû szaftot hagytam, majd rádobtam az elõzõleg felvágott paprikát és paradicsomot. A nemzeti jelleg most is okés, mert piros, fehér és zöld színû paprikát kockáztam. Mindegyikbül módjával, hisz nem lecsó készül.
Egyet rottyant.
Hozzáadtam a dinsztelt burgonyát, egyet rottyant.
Elõvettem két tojást, felvertem, és ráütöttem.
Addig kavartam, amíg tojás meg nem sült.
Utána jól megettem.
Szóval ez nem bugaci illetõségû pecsenye, de finom. Osztán a tegnapi kajához is hasonlít, de ebben zõdség csak paprika és paradicsom volt. Illetve nem!!! Mert a zöldpaprikák mellé felvágtam egy centis darabokra egy teljes zöldhagymát is.
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s