Áfonyás-müzlis sütemény
sponsored links
Az eredeti receptet Martha Stewart-nál láttam, persze egy kicsit meg kellett variálnom, kevesebb cukor került a tésztába (és nem álltam neki házi granolát csinálni), valamint a liszt egy részét lecseréltem zablisztre. Nagyon jó! Éjszakára kint hagytam a pulton, és olyan illat volt a lakásban tõle, mint egy jó pékségben.
Hozzávalók:
a tésztához:
- fél csésze* mandula (szálasra vágott)
- fél csésze cukor
- 1,5 teáskanál sütõpor
- 2/3 csésze zabpehely ledarálva vagy zabliszt
- 1 és 1/3 csésze liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- pár kanál tejföl (ha amúgy nem áll össze a tészta)
a tetejére: ...