Áfonyás-mazsolás zabpehelykeksz

2010-11-12

sponsored links

Otthon zabpelyhes kekszet terveztem sütni, de úgy alakult, hogy a zabpehely a szatyromban jött velem, én pedig nem a saját konyhámban töltöttem az estét. A rendelkezésre álló alapanyagok nem voltak túl változatosak. De a keksz azért kellett, vagyis inkább sütni azért kellett. Így improvizáltam, lesz ami lesz.

Ez került bele (2 dl-es bögrével mérve):
  • másfél bögre zabpehely (finomszemcsés)
  • fél bögre liszt
  • harmad bögre cukor (lehet kicsit több is, ha édesebbre szeretnénk)
  • 5 dkg vaj
  • egy csapott evõkanál áfonyalekvár
  • egy csapott evõkanál tejföl
  • 5 dkg mazsola
Így készült:
  • A zabpelyhet, a lisztet elmorzsoltam a vajjal.
  • Hozzákevertem a cukrot és a mazsolát, így egy morzsás elegy keletkezett.
  • Az összeállításhoz tettem hozzá a lekvárt és a tejfölt.
  • A masszából kis gombócokat készíttettem, amiket ellapogatva tepsire tettem.
  • 180 C-os sütõben (légkeveréssel) 15-18 percet sütöttem.
A formázás elõtt most nem volt kedvem hûteni, így kicsit ragacsos volt, valószínûleg némi pihenés a hûtõben jót tesz a tésztának sütés elõtt. A golyókat lehet közel tenni egymáshoz, nem nõnek meg sütés közben.

Folytats a blogon ... birskorte.blogspot.com/2010/11/afonya...

sponsored links

Keres?s