Áfonyás-körtés charlotte
sponsored links
Kívül áfonyalekvárral töltött piskótatekercs, belül sok-sok körte és még babapiskóta. Nagyon finom.
Hozzávalók:
a piskótatekercshez:
- 6 db tojás,
- 6 evõkanál kristály cukor,
- vanília,
- 6 evõkanál finom liszt,
- 3 evõkanál hideg víz,
- 1 evõkanál étolaj,
- 1 üveg áfonyalekvár.
a töltelékhez:
- 1 kg körte (nálam vilmos),
- 1 cs. vaníliás pudingpor,
- 1 cs. babapiskóta,
- kevés cukor és vanília a kompóthoz.
Elkészítés:
- A piskótatésztát (robotgépben: tojásfehérje+cukor+tojások sárgája+víz+olaj majd beleszitálva a liszt) sütõpapírral borított tepsiben (ami a sütõhöz van) sütöttem meg 15 perc alatt 180 fokon. A megsült piskótát egy porcukorral behintett konyharuhára borítottam, nyújtófával elegyengettem, sütõpapírt lehúztam róla és megkentem a lekvárral még melegen. Rögtön feltekertem konyharuha segítségével (a konyharuhát nem beletekerve, de rajta hagyva). Így hûlt ki. Akkor szeleteltem fel.
- Amíg a piskóta hûlt elkészítettem a tölteléket. A körtéket mostam, hámoztam, kisebb kockákra vágtam és cukorral, vaníliával ízesítve kompótot fõztem belõle. Ezt egy csomag vaníliás pudingporral sûrítettem be. Kicsit hagytam hûlni, úgy hogy ne dermedjen még meg.
- Egy gömb alakú üvegtálat kibéleltem a piskótatekercs szeletekkel, megtöltöttem a körte felével, ide került egy réteg babapiskóta, majd rá a maradék kötés puding. Ezt lezártam egy sor babapiskótával, ez lett a torta alja.
- Egy éjszakára hûtõbe került tálalás elõtt.