Áfonyás-körtés charlotte

2014-01-06

sponsored links

Kívül áfonyalekvárral töltött piskótatekercs, belül sok-sok körte és még babapiskóta. Nagyon finom.


Hozzávalók:
a piskótatekercshez:

  • 6 db tojás,
  • 6 evõkanál kristály cukor,
  • vanília,
  • 6 evõkanál finom liszt,
  • 3 evõkanál hideg víz,
  • 1 evõkanál étolaj,
  • 1 üveg áfonyalekvár.
a töltelékhez:
  • 1 kg körte (nálam vilmos),
  • 1 cs. vaníliás pudingpor,
  • 1 cs. babapiskóta,
  • kevés cukor és vanília a kompóthoz.

Elkészítés:

  1. A piskótatésztát (robotgépben: tojásfehérje+cukor+tojások sárgája+víz+olaj majd beleszitálva a liszt) sütõpapírral borított tepsiben (ami a sütõhöz van) sütöttem meg 15 perc alatt 180 fokon. A megsült piskótát egy porcukorral behintett konyharuhára borítottam, nyújtófával elegyengettem, sütõpapírt lehúztam róla és megkentem a lekvárral még melegen. Rögtön feltekertem konyharuha segítségével (a konyharuhát nem beletekerve, de rajta hagyva). Így hûlt ki. Akkor szeleteltem fel.
  2. Amíg a piskóta hûlt elkészítettem a tölteléket. A körtéket mostam, hámoztam, kisebb kockákra vágtam és cukorral, vaníliával ízesítve kompótot fõztem belõle. Ezt egy csomag vaníliás pudingporral sûrítettem be. Kicsit hagytam hûlni, úgy hogy ne dermedjen még meg.
  3. Egy gömb alakú üvegtálat kibéleltem a piskótatekercs szeletekkel, megtöltöttem a körte felével, ide került egy réteg babapiskóta, majd rá a maradék kötés puding. Ezt lezártam egy sor babapiskótával, ez lett a torta alja.
  4. Egy éjszakára hûtõbe került tálalás elõtt.
 

Folytats a blogon ... vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s