Áfonyás amerikai fánk

2014-01-26

sponsored links

Elsõ próbálkozásom az amerikai fánkkal:
Hát kezdõdött azzal, hogy nem kaptam sehol fánksütõt, így muffin tepsiben készült. Majd jól kimaradt a görög joghurt és itthon csak epres volt, végül pedig abszolút nem hasonlított ízében a fánkra (bár a mázat kihagytam, de nem hiszem, hogy változtatna) inkább muffin íze lett, annak viszont nem rossz.

 A fánkhoz:
2 csésze sütemény liszt
3/4 csésze cukor
2 tk. sütõpor
3/4 tk. só
1/2 csésze görög joghurt
3/4 csésze tej
? tk. vanília kivonat
2 tojás, enyhén felgverve
2 evõkanál olvasztott vaj
A áfonyalekvár:
1 csésze áfonya
1/2 csésze cukor
1 evõkanál citromlé

A lekvár hozzávalóit összefõzzük, majd lehûtjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Fánksütõ tepsit vagy muffin tepsit kikenünk vajjal, belekanalazzuk a tésztát, teszünk rá lekvárt és egy fogpiszkálóval kicsit beleforgatjuk, hogy márványos legyen, majd készre sütjük. Én csináltam pár lekvármentest is ami fahéjas cukrot kapott.

Folytats a blogon ... ancikonyha.blogspot.com/2014/01/afony...

sponsored links

Keres?s