Áfonyás amerikai fánk
sponsored links
Elsõ próbálkozásom az amerikai fánkkal:
Hát kezdõdött azzal, hogy nem kaptam sehol fánksütõt, így muffin tepsiben készült. Majd jól kimaradt a görög joghurt és itthon csak epres volt, végül pedig abszolút nem hasonlított ízében a fánkra (bár a mázat kihagytam, de nem hiszem, hogy változtatna) inkább muffin íze lett, annak viszont nem rossz.
A fánkhoz:
2 csésze sütemény liszt
3/4 csésze cukor
2 tk. sütõpor
3/4 tk. só
1/2 csésze görög joghurt
3/4 csésze tej
? tk. vanília kivonat
2 tojás, enyhén felgverve
2 evõkanál olvasztott vaj
A áfonyalekvár:
1 csésze áfonya
1/2 csésze cukor
1 evõkanál citromlé
A lekvár hozzávalóit összefõzzük, majd lehûtjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Fánksütõ tepsit vagy muffin tepsit kikenünk vajjal, belekanalazzuk a tésztát, teszünk rá lekvárt és egy fogpiszkálóval kicsit beleforgatjuk, hogy márványos legyen, majd készre sütjük. Én csináltam pár lekvármentest is ami fahéjas cukrot kapott.
Hát kezdõdött azzal, hogy nem kaptam sehol fánksütõt, így muffin tepsiben készült. Majd jól kimaradt a görög joghurt és itthon csak epres volt, végül pedig abszolút nem hasonlított ízében a fánkra (bár a mázat kihagytam, de nem hiszem, hogy változtatna) inkább muffin íze lett, annak viszont nem rossz.
A fánkhoz:
2 csésze sütemény liszt
3/4 csésze cukor
2 tk. sütõpor
3/4 tk. só
1/2 csésze görög joghurt
3/4 csésze tej
? tk. vanília kivonat
2 tojás, enyhén felgverve
2 evõkanál olvasztott vaj
A áfonyalekvár:
1 csésze áfonya
1/2 csésze cukor
1 evõkanál citromlé
A lekvár hozzávalóit összefõzzük, majd lehûtjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Fánksütõ tepsit vagy muffin tepsit kikenünk vajjal, belekanalazzuk a tésztát, teszünk rá lekvárt és egy fogpiszkálóval kicsit beleforgatjuk, hogy márványos legyen, majd készre sütjük. Én csináltam pár lekvármentest is ami fahéjas cukrot kapott.