Áfonyalekvárral sült almás csirkecomb
sponsored links
Az úgy indult, hogy Z talált egy ígéretes receptet, melyen azért egy kicsit alakítottam.
Hozzávalók: 6 db filézett csirke felsõcomb, 2 fej vöröshagyma, 1 nagy vagy két kisebb alma, 2 db 125g-os camembert, áfonyalekvár, só, bors, szalonna, 2-3 szárzeller
A csirkecombfiléket sóztam, borsoztam - pihenni küldtem a hûtõbe.
Szalonnaszeletet felkockáztam, zsírját kiolvasztottam, melyen a fûszeres combokat megsütöttem majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát is megpirítottam.
A vékony szeletekre vágott alma mindkét oldalát a zsíron megpirítottam. Sütõpapírral bélelt tepsibe fektettem a sült hagymakarikákat, erre sorakoztattam a befûszerezett, megsült csirkecombokat; a szárzeller darabokat közéjük szórtam.
A combokat befedtem a sült almával, majd erre rétegeztem a vékony szeletekre vágott camembert sajtokat.
Elõmelegített sütõbe toltam majd addig sütöttem, míg a sajt szépen meg nem olvadt.
Ekkor lekentem 3 kanál áfonyalekvárral, majd még így is sütöttem néhány percig.
Petrezselymes rizzsel tálaltam.
Legközelebb a sajtot vastagabbra vágom és az áfonyalekvárt külön kínálom hozzá.