zúza pörkölt

2010-05-10

sponsored links

 
Gyerekkorom csirke ételei mind házi nevelésû szárnyasokból kerültek ki. A húsuk színe, íze összetéveszthetetlen a mai boltban kapható csirkéével.  Akinek nem volt az asztalán még igazi kakaspörkölt az nem is tudja mirõl beszélek. Nem csak a combból, meg mellbõl áll egy igazi pörkölt, hanem a belsõségeket, a vérét is beleszokták fõzni. Persze akkor még nem ettünk zúza pörit, mert nem volt "ideje" összegyûlnie akkora menyiségnek, amelybõl jól lakhattunk volna. Ma már nem tartunk csirkéket, én meg itt a lakóházban fõleg nem tudok. De most már szinte bármelyik boltban lehet zúzát venni apám nagy örömére, mert õ aztán tud termelni belõle.
Hozzávalók 2 személyre:
-50 dkg csirkezúza (esetleg pulyka)
-kis fej vöröshagyma
-só, bors, 2-3 kk õrölt pirospaprika
-kis paradicsom,  fél tv paprika
-köretnek: rízs, tészta
A zúzát megmossuk, megtisztítjuk és felcsíkozzuk. Ehhez egy nagyon éles kés szükséges, különben megkínlódunk vele. A hagymát felkockázzuk, olajon megpároljuk, megfutatjuk az õrölt paprikát is és hozzáadjuk a zúzát. Fûszerezzük és a fél tv paprikát meg a paradicsomot is belerakjuk. Fõzzük kb másfél órát, vagy ameddig meg nem puhul. Savanyúság mindenképp, köretnek amit szeretnétek. Jó étvágyat!!!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s