Zöldségragu vacsorára......avagy mi bújt meg a fagyasztóban?
sponsored links
Lassan eljön az ideje a fagyasztó tartalmának csökkentésére. Kiüríteni sosem tudom, de mielõtt jön a nagy nyári feltöltés, kell a hely. Ezért ilyenkor többször elõfordul, hogy pontos elképzelés híján, abból készül az étel, ami éppen elõkerül és megérett a felhasználásra.
Gyakran teszek el kisebb mennyiségû elõkészített alapanyagot, hogy idõ híján a vacsora gyorsan elkészülhessen.....majd valamivel párosítva ?
Ez a vacsora is elkészült fél óra alatt. Na jó, a sütési idõ nincs benne.
- Pirított gomba hagymával, befûszerezve
- Medvehagyma aprítva, olívaolajjal összekeverve
- Kaliforniai paprika is gyakran van lefagyasztva, természetesen megfelelõen elõkészítve, ami annyit jelent, hogy a vastagabb csíkokra vágott paprikát olívaolajon elõsütöm. Ezt is igyekszem nem megfõzni, hanem pirítani. Erõs tûzön viszonylag rövid idõ alatt elkészül. Ezt nem szoktam semmivel ízesíteni fagyasztás elõtt.
Mindent összeborítottam egy laza olvasztás után és erõs tûzön alaposan összekevertem.
Az ízesítés attól függ, mi van a fagyasztott alapanyagon. Most a gomba ízesítve volt, a medvehagyma pedig eleve fûszerként volt benne.
Füstölt -és natur sajtot reszeltem rá jó bõven és bedugtam a sütõbe addig, amíg a sajt színt kapott. Sok idõ nem kell, hiszen egyik hozzávaló sem volt nyers.
Puha kenyérrel vagy én inkább pirított rozskenyérrel és egy pohár száraz fehér borral szeretem.