Zöldségleves zöldséges burgonyapehely gombóccal

2010-04-17

sponsored links

Már régóta várta ez a recept,hogy feltegyem,remélem sikerül jól vissza emlékezni az elkészítésére.Eredetileg fasírtnak indult a dolog,de úgy nem nyerte el a tetszésemet.Fele mennyiségeket írok a gombóchoz,mert levesbe az is bõven elég.
Elõször is felteszek egy zöldség levest:olajon megdinsztelek egy póréhagymát,felengedem forró vízzel,ízesítem bio leveskockával,hozzáadok még répát,petrezselymet,karalábét,a vége felé nagy cafatokra vágott petrezselyemzöldet,ugyancsak a végénél behabarom tejfölös liszttel. Közben megpárolok kb 20 dkg zöldséget (fagyasztott brokkoli-karfiol-répa),ezt egy tálban hagyom hûlni.Amikor langyos,hozzáöntök fél tasak Natura Burgonyafasírt port (Összetevõk: burgonyapehely, kukoricakeményítõ, szezámpehely, kukoricapehely, lenmagpehely, zöldségkeverék, petrezselyemzöld, tengeri só, fûszerkeverék.) és elkeverem az egészet az elõírtnál kicsit kevesebb vízzel.Esetleg után lehet még fûszerezni fokhagymával,tengeri sóval.Amikor behabartam a levest és újra forrt,vizes kézzel gombócokat formázok és beledobálom.Kb 5 percig fõzöm,miután feljöttek.Végül kis citromlét facsarok bele.

Folytats a blogon ... mannarium.blogspot.com/2010/04/zoldse...

sponsored links

Keres?s