Zöldségleves, padlizsánpörkölt
sponsored links
A levesünk ma 4 féle zöldséget tartalmazó mirelit zöldségkeverékbõl készült (borsó, répa, karfiol és brokkoli).
Hozzávalók: pici olaj, 1 kis fej felaprózott hagyma, 1 csomag (45 dkg) zöldségkeverék, 1 evõkanál rétes liszt, 1 teáskanálnyi csípõs fûszerpaprika, 6 dl szárzellerkrémleves (tegnapról), 1,2 liter forró víz, só vagy ételízesítõ ízlés szerint, teáskanálnyi szárított petrezselyemzöld, 6 dkg durum apró tészta (gyermelyi "Mesetészta" 250 gr/csomag)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráöntöttem a zöldségkeveréket, addig dinszteltem, míg jól átforrósodott. Megszórtam egy kanál liszttel, fûszerpaprikával, és alaposan elkevertem. Felöntöttem a tálka maradék szárzellerkrémlevessel és 2 tálka forró vízzel, forrás után 7 percig fõztem. Akkor beletettem a tésztát és a szárított petrezselyemzöldet, újraforrás után újabb 7 percig fõztem és még 2-3 percet hagytam állni tálalás elõtt. Férjem azt mondta, hogy ezt a finom tartalmas zöldséglevest minden nap megenné.
A második fogás padlizsánpörkölt lett. Nem reklámoztam nagyon, sõt egyáltalán, hogy kellemes sûrûségét kevés liszt mellett pépesre mixelt gombával értem el. Így nem volt hiszti, mindenki szívesen megette.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 nagy fej felaprított hagyma, 1 hámozott, feldarabolt padlizsán, só, vagy ételízesítõ ízlés szerint, 1-1 fehér kanál csípõs és édesnemes fûszerpaprika, kb. 20 dkg gomba, fél liter forró víz, 1 evõkanál rétes liszt, kevés hegyes erõs és sárga kaliforniai paprika.
Mielõtt a fõzéshez kezdtem volna, megtisztítottam és robotgéppel egészen apróra vágtam a gombát, majd fél liter víz hozzáadásával még tovább aprítottam. Ezután kevés olajon megdinszteltem a felaprított hagymát, ráraktam a feldarabolt padlizsánt
fél csapott fehér kanál sóval és 1 fehér kanál ételízesítõvel ízesítettem, megszórtam fûszerpaprikákkal és felöntöttem vizes gombapéppel. Beletettem a hegyes erõs és kaliforniai paprikákat is és fõztem jó 25-30 percig. Akkor 1 kanál lisztet kávéscsészében összekevertem vízzel, és a pörkölthöz öntöttem, hogy még selymesebb legyen a szaftja. 5-7 perc forralás után elkészült, Durillo orsó tésztával (forrás után 7 percig fõztem) és salátával tálaltam.
A salátához ma is fél fej jégsalátát, fél kígyóuborkát, fél hegyes erõs paprikát aprítottam fel, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal, fél citrom levével, kanálnyi olajjal gyorsan elkevertem és már ehettünk is.
Az ebéd utána várakozási idõ 3 óra.