Zöldségleves húsgombóccal
sponsored links
Íme egy kis zöldségleves újragondolt változata...nekünk újdonság volt, korábban még nem fõztünk ilyet, de mindenkinek nagyon ízlett...:-)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
3 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 kis fej vöröshagyma
Só
Vegeta
Kevés olaj
1 csokor friss zeller zöldje
Pár szem egész bors
Pár szem egész bors
A húsgombóchoz:
50 dkg darálthús sertés lapockából
Fél fej vöröshagyma
1 tojás
2 ek rizs
Só
Bors
Fokhagyma granulátum
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát és a darabolt zöldségeket kevés olajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel, és közepes lángon addig fõzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
A gombóchoz a hozzávalókat összekeverjük. Fûszerekbõl ízlés szerint használunk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, diónyi nagyságú gombócokat teszünk bele. Gombócokkal együtt még jó ideig, egy-két órát fõzzük alacsony hõfokon. A végén aprított zeller zöldjével ízesítjük
Cérnametéltel tálaljuk.
A kockára vágott vöröshagymát és a darabolt zöldségeket kevés olajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel, és közepes lángon addig fõzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
A gombóchoz a hozzávalókat összekeverjük. Fûszerekbõl ízlés szerint használunk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, diónyi nagyságú gombócokat teszünk bele. Gombócokkal együtt még jó ideig, egy-két órát fõzzük alacsony hõfokon. A végén aprított zeller zöldjével ízesítjük
Cérnametéltel tálaljuk.