Zöldséges virslipörkölt
sponsored links
A szilveszterrõl megmaradt csomagolt virsli alternatív felhasználási módja. :-)
Gyorsan elkészül, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 10 db jó minõségû virsli
- 0,5 kg fagyasztott zöldség (borsó, répa, kukorica)
- 1 db vöröshagyma
- kevés olaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 púpos teáskanál õrölt pirospaprika
- frissen õrölt tarkabors
- egy csipet õrölt chili
- só (mivel a virsli sós, csak keveset)
- 1 teáskanál bio ételízesítõ
- kevés liszt + 2-3 dl tejföl
Elkészítés:
- A vöröshagymát felkockáztam, majd kevés olajon üvegesre pirítottam.
- Hozzáadtam a fûszereket (paprika, bors, só, fokhagyma, chili, bio ételízesítõ), felöntöttem kb. 3 dl vízzel, majd fedõ alatt alacsony hõfokon fõztem pár percig.
- Hozzáadtam a fagyasztott zöldségeket, és annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd fedõ alatt pároltam.
- Amikor a zöldség már majdnem megpárolódott (kb. 10 perc), hozzáadtam a vékonyra karikázott virslit, és fõztem még néhány percig.
- Végül kevés liszt és tejföl keverékével besûrítettem, és fõtt rizzsel tálaltam.