Zöldséges rizottó gombával és csicseriborsóval, salátával

2014-01-23

sponsored links



Egy újabb szénhidrátos ebéd a mai hideg napra. Elõször egy forró levest akartam készíteni, mire dolgosaim hazajönnek ebédelni, de aztán mégis inkább rizses étel készült. Ez jobban tölti a gyomrot és több erõt ad, mint egy leves. Csicseriborsót most használtam elõször a konyhámban. Õszintén szólva csak pár évvel ezelõtt tudatosult bennem, hogy ilyen tényleg létezik. Addig azt hittem, csak a gyerekdalocska kedvéért találták ki, valami olyan "halandzsának" gondoltam, mint az ingyom-bingyom táliber :D.
A zöldséges-gombás-csicseriborsós rizottó hozzávalói: kevés olaj, 1 nagy fej hagyma felaprózva, 2 szál sárgarépa, 1-1 szál petrezselyemgyökér és paszternák felszeletelve, 20 dkg csiperke gomba tisztítva negyedelve, 2,5-3 fehér kanál ételízesítõ (vagy só ízlés szerint), 50 dkg rizottó rizs, 1,2 liter forró víz, illetve annyi, hogy a végén kicsit leveses maradjon a rizs, õrölt bors, szárított petrezselyemzöld, chili pehely, fokhagyma pehely, 1 csicseriborsó konzerv 400 gr töltõsúlyú

A rizst úgy készítettem Zepter módszerrel, ahogy már le van írva. Megdinszteltem a hagymát, zöldségeket, gombát ételízesítõvel, aztán ráraktam a rizottó rizst, kicsit lepirítottam, fûszereztem, majd elõször a konzerv csicseriborsó levét, utána apránként a forró vizet adtam hozzá - egyszerre mindig keveset - és kevergetve fõztem kb. 20 percig. A csicseriborsót csak akkor öntöttem bele, amikor már megfõttek a zöldségek és a rizs is, átforrósítottam és már tálalhattam is a salátával.



A saláta hozzávalói: fél fej jégsaláta, fél kígyó uborka, fél piros kaliforniai paprika, 1 paradicsom, fél citrom leve, egy nagy csipet só, õrölt bors, chilipor, és darált fokhagymapehely ízlés szerint


Szénhidrátos ebéd volt, utána a várakozási idõ 3 óra.


Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/01/zoldseges...

sponsored links

Keres?s