Zöldséges-olajbogyós ragu
sponsored links
Szilveszterkor kicsit túlméreteztem az olajbogyó vásárlás mennyiségét, óriási dobozzal vettem belõle, hogy legyen . Utólag persze, mindig tudom, hogy nem kicsit túllõttem a célon. Így ennek következtében próbálom ételekben felhasználni, ami amúgy nem egy rossz ötlet, fõként annak aki szereti az olajbogyót.
Zöldséges-olajbogyós ragu
Hozzávalók: 40 dkg borjúhús, 2 dl fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 marék zöldborsó, 1 nagyobb fej hagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 20 db fekete olajbogyó, 2 evõkanál kapribogyó, 3 babérlevél, kevés olívaolaj, só, bors, 1 evõkanál kukoricakeményítõ.
Elkészítése: A kockára vágott borjúhúst néhány perc alatt kevés olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort. A sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket a húshoz adjuk, beletesszük a babérlevelet és fedõ alatt pároljuk. Ha kell vizet öntünk alá. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor puha a hús, belekavarjuk a paradicsomot és a felvágott olajbogyót valamint a kapribogyót. Vízben feloldjuk a kukorica keményítõt és ráöntjük a húsos-zöldséges ragura, a babérlevelet kivesszük az ételbõl.