Zöldséges karalábékrémleves, lepirított krumplis tészta
sponsored links
Ma csak egy kis levest kellett fõznöm, a második fogásom a hûtõben talált maradékokból állt össze. Vasárnap egy kis tálnyi hagymás krumpli nem fogyott el, tegnap meg a linguine-bõl maradt meg egy jó adag, sõt még a mai ebéd után is került vissza a hûtõbe belõle, lehet, hogy valami hamis vadas szószt fogok hozzá készíteni.
Elõször a leves: 1 zsenge karalábé, 1-1 szál új sárgarépa és petrezselyem gyökér, fél fej hagyma, néhány csepp olaj, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál ételízesítõ, csipet só, néhány tekerésnyi chili pehely, 1-2 csipet õrölt bors, kis csokor petrezselyemzöld.
A karalábét, és zöldségeket tisztítás után összevágtam, a fél fej hagymát felaprítottam, és a petrezselyemzöld kivételével mindent egyszerre fõni tettem. Amikor megfõtt botmixerrel összemixeltem, visszatettem a tûzhelyre és beletettem az apróra vagdalt petrezselyemzöldet. 1 perc forralás után tálaltam. Szikkadt félbarna kenyérkockákat pirítottam hozzá pici olajon.
A pirított krumplis tésztához apróra vágtam a hagyma másik felét, egy teflon ...