Zöldfûszeres-tejszínes erdei gombás ragu

2010-10-07

sponsored links


Néhány héttel ezelõtt egy sikeres rókagomba gyûjtésben vettem részt. Ma, hogy sütött a nap és igazi kellemes, szép õszi nap ígérkezett, na meg persze néhány napos esõ után is vagyunk és tudtam, hogy hol keressem a "kincset", elindultam az erdõbe gombát szedni. Jót sétáltam, de rókagombát nem találtam. Sok egyéb gomba persze volt, szinte gombaösvényeken lehet csak közlekedni. Bátorság és gombaismeret hiányában üres kosárral érkeztem haza... Annyira beleéltem magam egy finom vacsorába, hogy jobb híján a szárított gomba készletem felhasználásával készült el ez a vacsora... 

  • Hozzávalók:

1 (nõi) maroknyi szárított gomba
1 kis fej salotta hagyma
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
2 evõkanál reszelt parmezán + néhány forgács a díszítéshez
1 kis csokor petrezselyem
3-4 szál kakukkfû

bors

  1. A gombát vízbe áztatom, majd kb. 30 perc után kicsit kinyomkodva a nagyobb darabokat felszeletelem.
  2. Vajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadva néhány percig fõzöm. 
  3. Felöntöm a tejszínnel, megszórom a zöldfûszerekkel, sózom, borsozom és további 3-4 percig fõzöm.
  4. Hozzákeverem a frissen reszelt parmezánt, tagliatelle tésztával és parmezánforgácsokkal díszítve tálalom.

Folytats a blogon ... felholanyka.blogspot.com/2010/10/zold...

sponsored links

Keres?s