Zöldfûszeres-parmezános kukorica
sponsored links
Igyekszem a friss, zsenge kukorica szezonjának minden percét kihasználni. A hagyományos fõtt kukorica alapból gyakran készül nálunk, de újabban ráálltam az egyéb ételekhez való hasznosítás pályájára is.
Ennek jegyében most fogok nekiállni egy adag kukoricakrémlevest csinálni (végre nem mirelitbõl!). És ennek szellemében született ez a húsmentes fõétel is.
Mivel a krémlevesnél már kiderült, hogy a kukorica és a parmezán jó párosítás, ebben most is bíztam.
Mi éppen egy saját szabályok által vezérelt tisztítókúraszerûséget tartunk, ez a húsmentesség oka. De aki nem tud ezzel megbarátkozni, az fél kg felkockázott csirkemell hozzáadásával tartalmasabbá teheti az ételt.
Köretként mi barnarizst fogyasztottuk, de penne tésztával is el tudnám képzelni.
Hozzávalók - 4 fõre:
2 szál újhagyma
60 g Meggle zöldfûszeres fûszervaj
3 csõ kukorica
5 dl tejszín
30 g reszelt parmezán ...