Zöldfûszeres gombakrémleves
sponsored links
Zöldfûszeres gombakrémleves
Bocsánatot kell kérnem, hogy csak most osztom meg ezt a levest, pedig már egy hete készült, csak annyi dolgom akadt, hogy nem igazán maradt idõm erre is...
Ez a leves sokkal több figyelmet érdemelne, mint amennyit most én rá fogok szánni.
Minden kertelés nélkül elmondhatom róla, hogy annyira finom és krémes és gombaízû, hogy az eddigi próbálkozásaim alkalmával még soha nem lett ilyen :)
Remélem ti is legalább annyira élvezni, szeretni fogjátok ezt a levest mint mi! Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
500 g gomba1 póréhagyma
szerecsendió
kakukkfû
zsálya
zöldségleves alaplé
tejszín
Elkészítés:
1. Daraboljuk fel a gombát, majd egy kis olajon kezdjük el pirítani. Adjunk hozzá szerecsendiót, majd amikor már félig puha jöhet hozzá a póréhagyma is.2. Ekkor hozzáadhatjuk a zsályát és a kakukkfüvet is, kicsit hagyjuk, hogy az aromák bontakozzanak ki, majd adjuk hozzá az alaplét.
3. Pár perc fõzés után turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejszínt. Fõzzük még 2-3 percig, majd tálalhatjuk pirítós darabokkal, levesgyönggyel és egyébe kedven levesbetétekkel :)