Zöldfûszeres csirkemell rukolaágyon

2010-08-03

sponsored links

Reggel sokáig alvás, délelõtt nagy közös játszás, gyors ebédkészítés, ebédelés, délutáni szieszta Manócskának (és persze néha nekem is), jókedvû délután... az ideális napi programunk. Ehhez csak a nagyon gyorsan elkészíthetõ ebédreceptek szükségesek. Ez is egy hasonló:

Hozzávalók:
20 dkg rukola
1 darab sült csirkemell
10 dkg mogyoró
petrezselyem
bazsalikom
kakukkfû
4 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál méz
1 evõkanál balzsamecet

A sült csirkemellet szálaira tépkedtem. A zöldfûszereket megmostam, felaprítottam. A mogyotót egy éles késsel kicsit felaprítottam. Egy serpenyõben felmelegítettem egy evõkanál olívaolajat és megpirítottam rajta a mogyorót, majd szûrõkanállal kiszedtem. A serpenyõbe beletettem a felaprított húst, idõnként megkeverve elkezdtem pirítani, amikor megpirult rászórtam a zöldfûszereket. Miután jól átforgattam, lehúztam a tûzhelyrõl és hozzákevertem a mézet, a balzsamecetet és a maradék olívaolajat.
Rukolaágyra helyezve tálaltam, megszórva a pirított mogyoróval.


Ötletadó: Nõk Lapja Konyha - 2010 április


Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/08/zoldf...

sponsored links

Keres?s