Zöldborsós-tejfölös csirkemell hasábburgonyával

2010-09-26

sponsored links

Hozzávalók:

?                            50 dkg csirkemell
?                            25 dkg zöldborsó vagy 1 üveg konzerv borsó
?                            3-4 fej vöröshagyma
?                           
?                            bors
?                            ételízesítõ
?                            mustár
?                            1 nagy pohár tejföl
?                            olaj
 
Elkészítés:
A hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk, én uborkaszeletelõvel szoktam, így kellõképp vékony. :D Kevés olajon üvegesre pároljuk egy kis borssal és sóval. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a hagymára tesszük, nagyon pici vízzel és ételízesítõvel megpároljuk a húst. Ha megfõtt, hozzáadjuk a borsót és annyi vizet, amennyi levet szeretnénk (de ne túl sokat!). Ha a borsó is megfõtt, jöhet egy kevés mustár, enyhén savanykás legyen, majd a tejföl. Egyet forralunk még rajta, és tálalhatjuk is hasábburgonyával.
 
Megjegyzés:
Minél több hagymát teszünk bele, annál sûrûbb levet kapunk, és ennek az ételnek ez a lényege. :) Nagyon finom és gyorsan elkészül.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mindmegettem.blog.hu/2010/09/26/zoldb...

sponsored links

Keres?s