Zöldborsós sertésragu
sponsored links
Már nagyon várom az igazi tavaszt a sok napsütéssel, a színes, friss zöldségeivel. Addig is míg ideér, maradnak a korábban eltett mirelit zöldségek. Most egy kis sertés ragu készült zöldborsóval ebédre.
Hozzávalók 3 fõre:
- 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy paradicsom
- 2 ek házi darált pirospaprika
- 1 tk õrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk õrölt bors
- 15 dkg zöldborsó
A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, õrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedõ alatt addig fõzzük, míg puha nem lesz.
Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra fõzzük.
A fedõt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfõjön.
Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben fõtt krumplival kínáljuk.