Zöldborsós sertésragu

2014-01-24

sponsored links

Már nagyon várom az igazi tavaszt a sok napsütéssel, a színes, friss zöldségeivel. Addig is míg ideér, maradnak a korábban eltett mirelit zöldségek. Most egy kis sertés ragu készült zöldborsóval ebédre.


Hozzávalók 3 fõre:

  • 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 ek házi darált pirospaprika
  • 1 tk õrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk õrölt bors
  • 15 dkg zöldborsó

A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, õrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedõ alatt addig fõzzük, míg puha nem lesz.
Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra fõzzük.
A fedõt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfõjön.
Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben fõtt krumplival kínáljuk.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/01/zoldb...

sponsored links

Keres?s