Zöldborsós csirkeaprólék leves

2010-10-31

sponsored links

1 csirke aprólékja ( lábai, feje, nyaka, háta, fara, mája, zúzája, melle csontja)
fél kiló zöldborsó ( fagyasztott)
2 gyökér
1 répa
fél karalábé
evõkanál liszt
2 evõkanál tyúkzsír, vagy olívaolaj
teáskanál só
másfél liter víz
õrölt bors kb két-három tekerésnyi
fél paradicsom
fél zöldpaprika
egy csokor petrezselyemzöld apróra vágva

galuska:
1 tojás
csipet só
liszt


A csirke aprólékot megközelítõleg egyforma darabokra vágom, a zöldséget megpucolom, és felkarikázom. A zsíron megdinsztelem a feldarabolt zöldséget, majd hozzáadom a borsót, és amikor átforrósodott az egész, meghintem egy evõkanál liszttel, kicsit pirítom még, majd felöntöm kb. másfél liter vízzel, beleteszem a csirkeaprólékot, paprikát, paradicsomot, megsózom, megborsozom.
Lassú tûzön megfõzöm.
Amikor majdnem kész, akkor a viszonylag híg galuskatésztát egy deszkáról beleszaggatom egy késsel.
Készre fõzöm, megkóstolom, ha kell még utánasózom-borsozom, és az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem.

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2010/10/...

sponsored links

Keres?s