Zöldborsópestós tortiglioni dióval és pecorinoval

2010-11-18

sponsored links

Zöldborsópestós tortiglioni dióval és pecorinoval
(Tortiglioni con pesto di piselli, noci e pecorino)

Hozzávalók:
320 g tortiglioni
300 g fagyasztott zöldborsó
nagy csokor bazsalikomlevél
8 dió bele
40 g érlelt pecorino
1 kis gerezd fokhagyma
kb. 4 ek. extraszûz olívaolaj
só, frissen õrölt bors

A fagyasztott zöldborsót kb. 7-8 perc alatt puhára fõztem, majd a tûzrõl levéve hozzáadtam a bazsalikomleveleket, a diót, a fokhagymát, és az olívaolajat, belereszeltem a pecorinot, és az egészet merülõmixerrel pépesítettem, kóstoltam, sóztam, borsoztam.
Ezalatt a tésztát lobogó sós vízben kifõztem, "al dente" leszûrtem, a fõzõvízbõl kb. egy dl-t a zöldborsós péphez adtam, majd összekevertem a tésztával és azonnal tálaltam.

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2010/11/zol...

sponsored links

Keres?s