Zöld turmix salátalevelekbõl
sponsored links
Télen kicsit nehezebben tudjuk összehozni a zöld levek készítését, mivel hazánkban nemigen vannak friss zöld hajtások. Ilyenkor jobb híján salátalevelekbõl oldom meg, esetleg egy kis aloe-vera növény belsõ "zselés részét" adom még hozzá. Ettõl kicsit kesernyésebb lesz az íze, de kibírja az ember az életében azt a 10-15 percet, míg lassan elkortyolgatja a zöld levet. Mindenkinek ajánlom, hogy télen se feledkezzen el a zöld levek fogyasztásáról. Szervezetünknek igenis szüksége van egy kis belsõ tisztításra. Fõleg, ha az ember beteg, vagy betegség kerülgeti. Ha szoktunk otthon csíráztatni, akkor akár a csírák egy részét is felhasználhatjuk ilyen zöld turmix készítésére. Ha mégis hozzájutunk salátákhoz, akkor ezeket is bátran felhasználhatjuk. Egy részét turmixnak készítjük, egy részét pedig megesszük. Így tettem a múlt héten én is. Az alábbi zöld lével indítottam a vasárnapi étkezésünket.
Hozzávalók:
- 1-2 nagyobb marék salátalevél
- víz
- aloe vera levele (opcionális)
- citromcseppek (opcionális)
Elkészítés:
A salátaleveleket és az aloe vera leveleket megmossuk. A saláta leveleit a turmixgépbe tesszük, az aloe-t általában hosszában kettévágják és a belsõ kocsonyás részét teszik a turmixhoz. Langyos vízzel felengedjük és jó alaposan összeturmixoljuk. Leszûrjük a pohárba, majd citromot csepegtetünk a zöld léhez.
Szokatlan lesz az íze, ha elõször fogyasztunk ilyet, de egészségünk tekintetében kifizetõdõ lesz.
Vannak, akik almát is turmixolnak hozzá, hogy élvezhetõbb legyen az íze. Ez esetben a turmixba legelõször az almát kockázzuk bele.