Zöld turmix salátalevelekbõl

2014-01-18

sponsored links

saláta zöld turmix.jpgTélen kicsit nehezebben tudjuk összehozni a zöld levek készítését, mivel hazánkban nemigen vannak friss zöld hajtások. Ilyenkor jobb híján salátalevelekbõl oldom meg, esetleg egy kis aloe-vera növény belsõ "zselés részét" adom még hozzá. Ettõl kicsit kesernyésebb lesz az íze, de kibírja az ember az életében azt a 10-15 percet, míg lassan elkortyolgatja a zöld levet. Mindenkinek ajánlom, hogy télen se feledkezzen el a zöld levek fogyasztásáról. Szervezetünknek igenis szüksége van egy kis belsõ tisztításra. Fõleg, ha az ember beteg, vagy betegség kerülgeti. Ha szoktunk otthon csíráztatni, akkor akár a csírák egy részét is felhasználhatjuk ilyen zöld turmix készítésére. Ha mégis hozzájutunk salátákhoz, akkor ezeket is bátran felhasználhatjuk. Egy részét turmixnak készítjük, egy részét pedig megesszük. Így tettem a múlt héten én is. Az alábbi zöld lével indítottam a vasárnapi étkezésünket.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 1-2 nagyobb marék salátalevél
  • víz
  • aloe vera levele (opcionális)
  • citromcseppek (opcionális)

Elkészítés:


A salátaleveleket és az aloe vera leveleket megmossuk. A saláta leveleit a turmixgépbe tesszük, az aloe-t általában hosszában kettévágják és a belsõ kocsonyás részét teszik a turmixhoz. Langyos vízzel felengedjük és jó alaposan összeturmixoljuk. Leszûrjük a pohárba, majd citromot csepegtetünk a zöld léhez.

Szokatlan lesz az íze, ha elõször fogyasztunk ilyet, de egészségünk tekintetében kifizetõdõ lesz.

Vannak, akik almát is turmixolnak hozzá, hogy élvezhetõbb legyen az íze. Ez esetben a turmixba legelõször az almát kockázzuk bele.

zöld turmix.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/01/18/zold_turm...

sponsored links

Keres?s