ZÖLDSÉGES LENCSESALÁTA
sponsored links
(INSALATA DI LENTICCHIE CON LE VERDURE)
Hozzavalok:
20 dkg szaraz lencse
2-2-2 burgonya, sargarepa es cukkini
20 dkg zoldbab (fagyasztott)
2 ujhagyma
4 tojas
1,5 dl tejszin
so, 2 evokanal olivaolaj, feketebors, 1 teaskanal curry (fakoltativ)
A lencset elozo este beaztatjuk, masnap friss vizben puhara fozzuk, csak a vegen sozzuk.
Leszurjuk, felretesszuk.
A sargarepakat, burgonyakat es a cukkiniket megtisztitjuk, es kisebb kockara vagjuk.
Egy nagy fazekban vizet forralunk, megsozzuk, es beledobjuk a sargarepa es burgonya
kockakat. 10 percig fozzuk, szurokanallal kiszedjuk.
Ugyanebbe a fovo sos vizbe dobjuk a zoldbabot, 3 perc mulva a cukkini kockakat.
3 perc mulva az egeszet leszurjuk, lecsepegtetjuk.
Az ujhagymakat vekonyan felkarikazzuk, es az olajon, valamint 2 evok. vizen megparoljuk.
Hozzaadjuk a zoldsegeket es a lencset, es megszorjuk a curry-vel.
Meglocsoljuk a tejszinnel, enyhen sozzuk es borsozzuk, es meg kb. 10 percig fozzuk.
A tojasokat felig lagyra fozzuk, meghamozzuk es felbevagjuk.
A zoldsegeket 4 tanyerra osztjuk, rahelyezzuk a fott tojasokat, megszorjuk csipetnyi
curry-vel es borssal.
Hozzavalok:
20 dkg szaraz lencse
2-2-2 burgonya, sargarepa es cukkini
20 dkg zoldbab (fagyasztott)
2 ujhagyma
4 tojas
1,5 dl tejszin
so, 2 evokanal olivaolaj, feketebors, 1 teaskanal curry (fakoltativ)
A lencset elozo este beaztatjuk, masnap friss vizben puhara fozzuk, csak a vegen sozzuk.
Leszurjuk, felretesszuk.
A sargarepakat, burgonyakat es a cukkiniket megtisztitjuk, es kisebb kockara vagjuk.
Egy nagy fazekban vizet forralunk, megsozzuk, es beledobjuk a sargarepa es burgonya
kockakat. 10 percig fozzuk, szurokanallal kiszedjuk.
Ugyanebbe a fovo sos vizbe dobjuk a zoldbabot, 3 perc mulva a cukkini kockakat.
3 perc mulva az egeszet leszurjuk, lecsepegtetjuk.
Az ujhagymakat vekonyan felkarikazzuk, es az olajon, valamint 2 evok. vizen megparoljuk.
Hozzaadjuk a zoldsegeket es a lencset, es megszorjuk a curry-vel.
Meglocsoljuk a tejszinnel, enyhen sozzuk es borsozzuk, es meg kb. 10 percig fozzuk.
A tojasokat felig lagyra fozzuk, meghamozzuk es felbevagjuk.
A zoldsegeket 4 tanyerra osztjuk, rahelyezzuk a fott tojasokat, megszorjuk csipetnyi
curry-vel es borssal.