ZÖLDBABLEVES KRUMPLIGOMBÓCCAL
sponsored links
/ZUPPA DI FAGIOLINI CON GNOCCHI DI PATATE/
Hozzavalok:
20 dkg zoldbab
1 sargarepa, 1 petrezselyemgyoker
1 voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
so, pirospaprika, 2 evokanal olaj
2 dl tejfel
1 evokanal liszt
1 evokanal citromle
A burgonyagombochoz:
20 dkg hejaban fott burgonya
1 tojas, 5 dkg liszt
1 kis csokor kapor (fakultativ)
Eloszor elkeszitjuk a gombocokat, amit pihentetunk fel -1 orahosszaig:
A burgonyat megtisztitjuk, attorjuk. Osszedolgozzuk a tojassal, liszttel, a finomra
vagott kaporral, csipet soval es borssal.
A megtisztitott es finomra vagott voroshagymat es a zuzott fokhagymat az olajon
megfuttatjuk.
Pirospaprikaval meghintjuk, majd vizzel felontjuk, es megsozzuk.
A megtisztitott es szep egyenlo darabokra vagott zoldbabot, sargarepat es
petrezselyemgyokeret beledobjuk.
Annyi vizzel potoljuk, hogy kisse ellepje, megborsozzuk es kozepes langon
megfozzuk.
Amikor a zoldsegek megpuhultak, a tejfelbol es a lisztbol keszult habarassal
suritjuk (ho-kiegyenlites!) a citromlevel pikansra izesitjuk.
Egy kozepes meretu edenybe vizet forralunk, enyhen sozzuk, es vizes
kezzel kisebb gombocokat formazunk, amit ovatosan a gyongyozo vizbe
helyezunk. (ne ijedjunk meg, ha a massza kisse lagy, hiszen a forro vizbe
helyezve kemenyebb lesz). A gombocokat 3-4 percig fozzuk (alacsony langon)
aztan szurokanallal ovatosan athelyezzuk a levesbe.
Tovabbi 1-2 percig fozzuk a levest, friss kaporral megszorjuk, es talaljuk.
(Megjegyzes: Aki gyakorlottabb, az a gombocokat ne kulon, hanem egyenesen a
levesbe fozze)
Hozzavalok:
20 dkg zoldbab
1 sargarepa, 1 petrezselyemgyoker
1 voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
so, pirospaprika, 2 evokanal olaj
2 dl tejfel
1 evokanal liszt
1 evokanal citromle
A burgonyagombochoz:
20 dkg hejaban fott burgonya
1 tojas, 5 dkg liszt
1 kis csokor kapor (fakultativ)
Eloszor elkeszitjuk a gombocokat, amit pihentetunk fel -1 orahosszaig:
A burgonyat megtisztitjuk, attorjuk. Osszedolgozzuk a tojassal, liszttel, a finomra
vagott kaporral, csipet soval es borssal.
A megtisztitott es finomra vagott voroshagymat es a zuzott fokhagymat az olajon
megfuttatjuk.
Pirospaprikaval meghintjuk, majd vizzel felontjuk, es megsozzuk.
A megtisztitott es szep egyenlo darabokra vagott zoldbabot, sargarepat es
petrezselyemgyokeret beledobjuk.
Annyi vizzel potoljuk, hogy kisse ellepje, megborsozzuk es kozepes langon
megfozzuk.
Amikor a zoldsegek megpuhultak, a tejfelbol es a lisztbol keszult habarassal
suritjuk (ho-kiegyenlites!) a citromlevel pikansra izesitjuk.
Egy kozepes meretu edenybe vizet forralunk, enyhen sozzuk, es vizes
kezzel kisebb gombocokat formazunk, amit ovatosan a gyongyozo vizbe
helyezunk. (ne ijedjunk meg, ha a massza kisse lagy, hiszen a forro vizbe
helyezve kemenyebb lesz). A gombocokat 3-4 percig fozzuk (alacsony langon)
aztan szurokanallal ovatosan athelyezzuk a levesbe.
Tovabbi 1-2 percig fozzuk a levest, friss kaporral megszorjuk, es talaljuk.
(Megjegyzes: Aki gyakorlottabb, az a gombocokat ne kulon, hanem egyenesen a
levesbe fozze)