Zserbó desszert
sponsored links
Vendégségben voltunk, ahol nagyon fincsi zserbó golyókat ettünk! :D
Rögtön kedvet kaptam, hogy én is elkészítsem, egészségesebb formában & egy kicsit másképp tálalva! ;)
A recept: (8 adag)
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg zabpehely - annyi vízbe beáztatva, hogy éppen ellepje
- 2 ek Holland kakaópor
- 4 ek házi baracklekvár
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
- 24 szem fél dió - díszítésnek
Amikor a zabpehely megpuhult, akkor a tejszín & a csoki kivételével sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót, és hûtõbe téve egy kicsit állni hagyjuk, hogy szilárduljon.
A tejszínt felforraljuk, és beleolvasztjuk a csokit, majd egy kicsit hûlni hagyjuk.
A masszából golyókat formálunk - ha túl lágy a masszánk, akkor kanállal kis halmokat rakunk a tányérra -, és hármasával tálaljuk õket. Leöntjük csokiöntettel, és dióval díszítjük.
Nagyon fincsi! ;)