Zserbó desszert

2014-01-19

sponsored links

Vendégségben voltunk, ahol nagyon fincsi zserbó golyókat ettünk! :D

Rögtön kedvet kaptam, hogy én is elkészítsem, egészségesebb formában & egy kicsit másképp tálalva! ;)

A recept: (8 adag)zserbogolyo2.jpg

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg zabpehely - annyi vízbe beáztatva, hogy éppen ellepje
  • 2 ek Holland kakaópor
  • 4 ek házi baracklekvár
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 24 szem fél dió - díszítésnek

Amikor a zabpehely megpuhult, akkor a tejszín & a csoki kivételével sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót, és hûtõbe téve egy kicsit állni hagyjuk, hogy szilárduljon.
A tejszínt felforraljuk, és beleolvasztjuk a csokit, majd egy kicsit hûlni hagyjuk.
A masszából golyókat formálunk - ha túl lágy a masszánk, akkor kanállal kis halmokat rakunk a tányérra -, és hármasával tálaljuk õket. Leöntjük csokiöntettel, és dióval díszítjük.

Nagyon fincsi! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/01/19/zserbo_...

sponsored links

Keres?s