Zserb?tall?r
sponsored links
?Gyerekeim kedvenc s?tije a zserb?, amikor k?sz?tek, max. 2 nap alatt elfogy egy t?llal.
Nemr?g egy kicsit v?ltoztatni szerettem volna a r?gi recepten, kerestem valami goly?t vagy valami m?s form?t a s?tinek.
Akkor tal?ltam ezt a tall?rt (itt) ?s annyira megtetszett, hogy r?gt?n el is k?sz?tettem.
T?nyleg a szok?sos zserb?t id?zi az ?ze, de m?gis egy kicsit m?s, ak?r egy ?nnepi s?tist?lat is feldobhatunk vele :)
?
Zserb?tall?r
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 csipet s?
1 van. cukor
20 dkg vaj
?
A t?ltel?khez:
7 dkg dar?lt di?
2 p?pos ek baracklekv?r
?
A tetej?re:
5 dkg ?tcsoki
1 ek olaj
?
A t?szta hozz?val?it ?sszegy?rjuk, folpackba csomagoljuk, h?t?be tessz?k legal?bb egy ?r?ra (el?z? nap is el lehet k?sz?teni, s?t, fagyasztani is lehet).
S?t?s el?tt kivessz?k, di?nyin?l kisebb goly?kat form?zunk bel?le. A k?t tenyer?nk k?z?tt ellap?tjuk. A k?zep?be az ujjunkkal, vagy egy kiskan?l h?t?val sz?lesebb m?lyed?st nyomunk. A t?ltel?khez val?kat ?sszekeverj?k, a m?lyed?sekbe halmozzuk. 180 fokon addig s?tj?k 8-10 percig s?tj?k. Ha m?r enyh?n barnulni kezd a sz?le, j? is lesz. Teljesen kih?tj?k, miel?tt becsokizzuk.
A csorgat?shoz a csokit ?s az olajat mikr?ban id?nk?nt megkeverve ?sszeolvasztjuk, kiskan?llal becs?kozzuk a s?tik tetej?t.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!
?