Zsenge karalábéleves sárgaborsó gombóccal

2010-09-15

sponsored links

Egy újabb egyszerû, finom és tartalmas leves, amit max. fél óra alatt el lehet késziteni. Aki szereti a csipõset, bátran tegyen a levesbe egy fél chilit, nem bánja meg. Sárgaborsólisztre a biopiacon sikerült rábukkannom egy ürömi kistermelõnél.

2 személyre
1 karalábé + zöldje
1 kis fej vöröshagyma
1 fokhagyma
1 sárgarépa
1 gyökér
olivaolaj
borsikafû

fél-1 dl tej vagy tejföl
gombóc
2 ek sárgaborsóliszt
2 ek durumliszt

fél tk (csipõs) curry
1 tk piros paprika
1 kis tojás
petrezselyem zöld apróra vágva
fél ek olivaolaj

A zöldségeket kis kockákra, a hagymát, fokhagymát apróra darabolom, a karalábé zöldjét (2-3 szálat) felapritom. A hagymákat olivaolajon megpiritom, hozzáadom a zöldségeket, pár percig piritom, majd felengedem vizzel. Beleteszem a borsikafüvet, sót, tejet/tejfölt és kb 10-15 percig fõzöm.
Közben elkészitem a gombócokat: a hozzávalókat összekeverem, 2-3 percig állni hagyom, majd 1 cm átmérõjû gombócokat gyúrok. A levesben megfõzöm õket (kb 5 perc). Forrón tálalom a levest.
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/09/zseng...

sponsored links

Keres?s