Zongorabillentyû, avagy a diós stangli
sponsored links
Sokáig hittük, hogy csak egy diófánk van (az a csemete, amit mi ültettünk), aztán egy szép napon találtam hármat a patakparton iszalagfüggöny mögé bújva. Nehezen, de sikerült kiszabadítani õket az erdei iszalag fojtogató szorításából, így õsszel már csak a patakkal kellett megküzdeni a dióért. A diófák ágai a patak fölé nyúlnak, ezért a patak elveszi ami neki jár, de maradt nekünk is. Csak Nana kutyát kell szemmel tartani, mert szívesen lopkodja és az utolsó diódarabkát is kinyeri a héjból. Apró szemû, de egészséges és finom belû a madarak ültette diófák termése. Most diós stangli, más néven zongorabillentyû (amit elõször vagy 25 éve kóstoltam Borcsa néni jóvoltából) készült a "vízi dióból".
Hozzávalók 24 darabhoz
- 20 dkg darált dió
- 10 + 10 dkg átszitált porcukor + szükség szerint
- 2 tojássárgája ...