Zombie brain...by Jamie Oliver
sponsored links
Hozz?val?k: kb. 5o dkg zellergum?, szarvasgomb?s ol?vaolaj, s?, bors, 6 gerezd fokhagyma, 4 db bab?rlev?l, 3 ?g friss kakukkf?, egy kan?l vaj
Elk?sz?t?se: kef?vel alaposan les?roljuk a zellergum?t, pap?rt?rl?vel megsz?r?tjuk. Majd kis kez?nkkel beled?rzs?lj?k a gum?ba a szarvasgomb?s ol?vaolajat, a s?t, borsot, ?s aluf?li?ra ?ltetj?k a zellert. Mell? tessz?k a h?j?ban hagyott, de sz?tlap?tott fokhagym?kat, a bab?rokat, ?s a kakukkf?vet. Miel?tt beleburkoln?nk a f?li?ba, a tetej?re tessz?k az egy ev?kan?l vajat, majd bebugyol?ljuk a zellert, tepsibe ?ll?tjuk, betessz?k a s?t?be ?s 190 fokon k?t ?r?t s?tj?k.
Tejsz?nes gomb?val ?s f?tt ?rpagy?nggyel t?laljuk.
Nooosss...az eredeti recept 1,2 kg-os zellert javasol, az ?n zellerem 90 dkg volt, de azt hittem sosem fogy el (igazs?g szerint a fel?t kiszan?ltam). Sz?val: ekkora zellert csak az elsz?nt fanatikusok s?ssenek. A receptben javasolt k?t ?ra meg kuty?ul kev?s, az eny?m 3 ?s f?l ?r?t s?lt.
Az eredeti recept:https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/zombie-brain/