Zelleres tofu
sponsored links
Ez a recept a maga egyszerûségében kiemeli a tofu állagát. A legjobban szójatúróból szeretem, ami lényegesen lágyabb, mint a szójasajt, a kínai élelmiszereket árusító boltokban kapható. Természetesen a mindenhol beszerezhetõ szójasajtból is készíthetjük, amelynek a rugalmas állaga határozza meg az étel jellegét.
Gyorsan elkészíthetõ, könnyû fehérjeforrás. Mellette már nem kell húst fogyasztani, hiszen a napi ajánlott fehérjemennyiség (100g) alatt nem csak az állati fehérje értendõ.
A zellerszár hûsítõ tulajdonsága miatt mindennapos lehet ételeinkben, a nyári melegben. Hûti a megnagyobbodott májat,és a gyomor belsõ melegét, amely általában a mértéktelen étvágyban, nyilvánul meg. Magas szilíciumtartalmának köszönhetõen megújulnak az ízületeink. Egyik legfontosabb tulajdonsága hogy megszünteti a vér savasságát.
4 adaghoz 2 zöldséges étel mellett
1 szójatúró, vagy szójasajt
2 evõkanál mogyoró olaj
3-4 újhagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma szeletekre vágva ...