Zabpelyhes z?lds?gfas?rt
sponsored links
M?r j? ideje "kall?dik" a fagyaszt?szekr?nyben egy zacsk? franciasal?ta alap. Ma v?gre beteljes?lt a sorsa, fas?rt lett bel?le.
Hozz?val?k:
- 30 dkg-nyi z?lds?gkever?k (felkock?zott krumpli, bors?, r?pa)
- 1 ev?kan?lnyi zsirad?k (ez most veg?n margarin volt)
- 1 b?gre langyos v?zbe ?ztatott zabpehely
- 1 db toj?s helyett egy lapos ev?kan?lnyi ?tif?magh?j (tehetsz helyette egy kis lisztet is)
- kedv?nkre val? f?szerek (s? /?n fekete s?t haszn?ltam az ?ze miatt/, bors, fokhagyma, petrezselyemz?ld), b?rmi, amit ill?nek gondolunk hozz?
- zsemlemorzsa
a s?t?shez
- zsirad?k (?n nem extrasz?z ol?vaolajat haszn?ltam)
A z?lds?geket megp?roltam a zsirad?kon, k?zben be?ztattam 1 b?gr?nyi zabpelyhet annyi langyos v?zbe, ami b?ven ellepte.
Amikor kih?lt a z?lds?g, ?s besz?vta a zabpehely a vizet, apr?t?g?pbe ker?ltek az ?tif?magh?jjal ?s a f?szerekkel. Mivel picit l?gynak tal?ltam, kevertem bele egy kis morzs?t.
(Ha nem haszn?lsz apr?t?g?pet, egy kruplinyom? is megteszi, kicsit rusztikusabb lesz a massza, mondhatjuk ?gy is, hogy szebb, ?rdekesebb, v?ltozatosabb text?r?j?.)
Vizes k?zzel gomb?cokat form?ztam, amiket azt?n ellap?tottam, morzs?ba m?rtottam ?s forr? olajban kis?t?ttem.
Amikor kih?lt a z?lds?g, ?s besz?vta a zabpehely a vizet, apr?t?g?pbe ker?ltek az ?tif?magh?jjal ?s a f?szerekkel. Mivel picit l?gynak tal?ltam, kevertem bele egy kis morzs?t.
(Ha nem haszn?lsz apr?t?g?pet, egy kruplinyom? is megteszi, kicsit rusztikusabb lesz a massza, mondhatjuk ?gy is, hogy szebb, ?rdekesebb, v?ltozatosabb text?r?j?.)
Vizes k?zzel gomb?cokat form?ztam, amiket azt?n ellap?tottam, morzs?ba m?rtottam ?s forr? olajban kis?t?ttem.
A f?zisokat is megmutatom.