Zabpelyhes-meggyes szelet

2010-06-27

sponsored links

Hozzávalók:

  • 22 dkg finomliszt                                                              
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 11 dkg + 11 dkg lágy világos nádcukor (kristálycukor)
  • 12 dkg zabpehely
  • 16 dkg puha margarin
  • vaníliás cukor / vanília aroma
  • 1 kg friss vagy 1 üveg befõtt magozott meggy

A meggyet, ha friss, kimagozzuk és szûrõben csöpögni hagyjuk. A lisztet elvegyítjük a  fele cukorral, a zabpehellyel és a szódabikarbónával. Majd összemorzsoljuk-gyúrjuk a margarinnal. A meggyet összekeverjük a cukor másik felével és vaníliával ízesítjük. Egy sütõpapírral bélelt vagy kikent-kilisztezett közepes tepsibe nyomkodjuk a tészta 2/3-át. Ezen egyenletesen elterítjük a meggyet, majd a maradék tésztát a gyümölcs tetejére morzsoljuk. 180 fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan kisebb kockákra vágjuk.

 


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s