Zabpelyhes keksz

2010-07-05

sponsored links

Néhány héttel ezelõtt azt  a kérést kaptam, hogy süssek zabpelyhes kekszet, mert az nagyon jó reggelire.:-)  Találtam az egyik blogban egy jónak ígérkezõ receptet, azt használtam alapreceptként. Azóta többször megsütöttem, és az éppen kéznél lévõ hozzávalókkal ízesítettem. Legutóbb csokoládé, mogyoró és aszalt sárgabarack került bele.

hozzávalók kb. 30 darabhoz:

3,75 dl zabpehely
1, 25 dl graham liszt
1 ek liszt
0,5 tk szódabikarbóna
0,5 tk sütõpor
0,5 tk õrölt fahéj
0,25 tk só
1,25 dl cukor (szerintem ezt lehet csökkenteni, 1 dl elég, vagy még kevesebb)
1,25 dl barna cukor (ugyanaz, mint fent)
110 g vaj
1 tojás
1 tk vaníliakivonat

40 g felaprított magas kakaótartalmú csokoládé
40 g durvára aprított mogyoró
40 g felaprított aszalt sárgabarack

A zabpelyhet elkevertem a kétféle liszttel, a szódabikarbónával, a sütõporral, a fahéjjal és a sóval.
A vajat habosra kevertem a kétféle cukorral. Hozzáadtam a tojást és a vaníliát, majd a zabpelyhes keveréket, és végül a csokoládét, a mogyorót és a sárgabarackot.
Dió nagyságú golyókat formáztam, kissé lelapítottam, és sütõpapírral fedett tepsire sorakoztattam (megfelelõ távolságra egymástól, mert sütés közben szétterülnek). 180 fokon 10 perc alatt megsütöttem.

Annes Mat: Havrekakor med choklad och valnötter


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s