Zabpelyhes, fehérjeporos cukkinis sütemény

2018-06-14

sponsored links


Ennek a süteménynek van egy nagyon népszerû hagyományos változata is. Azt egészen biztos, sokan ismerik, hiszen már évek óta hódít a net-es receptek sorában.
Ez most az a változat, ami egy kissé átalakítva tökéletesen beilleszthetõ az egészségesebb édességek sorába ??
A zabpehely már nem annyira különleges hozzávaló, de a fehérjepor ebben is kilóg a sorból.
A fehérjeporok nem igazán változtatják meg a sütemények állagát, ezért az elhagyásuk nem okoz problémát. Ezek a fehérjeporok nem cukorral készülnek, hanem édesítõvel. Hogy milyennel, az a márkától függ. Az édességük nem olyan erõteljes, mint  egy édesítõszeré, ezért egy az egyben nem kell helyettesíteni más édesítõvel, mert az sok lehet.
Nekem sokszor csak ez édesít, de én  nem szeretem a nagyon édes süteményeket. Ezt az édes ízüket kell pótolni valami más édesítõvel, akár cukorral, akár valamilyen alternatív édesítõvel.



  • 100 g zabpehy késes aprítóban megõrölve // zabpehelyliszt is jó //
  • 20 g natur kakaópor
  • 50 g csokoládés fehérjepor
  • 1 kk. sütõpor
  • 10 g édesítõszer // nekem a 4:1-ben  //
  • 100 g étcsokoládé felaprítva // min. 74%-os csokoládé //
  • 100 g dió durvára aprítva // az enyhén megpirított diónak finom íze van //
  • 1 cs. nyírfacukros vaníliáscukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek kókuszolaj
  • 100 ml víz
  • 1 db közepes cukkini finomra reszelve
Az ilyen összetételû sütemények hozzávalóit én általában egy késes aprítóban szoktam összekeverni.
Mindent egyszerre a tartályba teszek és ennyi.
20x20 cm-es tepsiben sütöttem meg. Kilenc kockára vágtam.
Ez a sütemény ezzel az édesítéssel egyáltalán nem lett édes, de azért nem is ízetlen.

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2018/06/zabpe...

sponsored links

Keres?s