Zabpehelytallér

2010-10-19

sponsored links

Nagymamám receptje alapján készült ez az omlós, egészséges sütemény. Nálunk a család nagyon szereti, pikpakk elfogyott... Bér nem egy teljesen hagyományos sütemény, mint egy zserbó vagy rétes, de nálunk már annak számít. A Sütiklub portálon indult Magyar Népsütik receptgyûjtõ verseny miatt kerestem elõ a kiskönyvem, be is küldtem, hogy más is kipróbálhassa! A recepteket itt nézhetitek meg.

Zabpehelytallér (kb. 50 darab)
15 deka zabliszt
15 deka zabpehely
12,5 deka vaj
20 deka nád porcukor
2 egész tojás, külön a sárgája, külön a fehérje habnak
1 kk fahéj örölt
3 kanál citromlé
4 EK liszt
fél sütõpor -a lisztbe keverve-
Mandula kivonat 1 tk.

Vajat a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, fahéjat, citromlevet, mandulaaromát, majd óvatosan a fehérjéket is. Összekeverjük a zabpehelylisztet, zabpelyhet, sütõport és a sima lisztet és a keverékhez dolgozzuk.
Kis halmokat teszünk sütõpapíros tepsibe, egymástól pár centire. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsülnek.
Ha kihûltek, a tetejét olvasztot étcsokival díszíthetjük, vagy teljesen be is vonhatjuk vele. 


Folytats a blogon ... muffinmuhely.blogspot.com/2010/10/zab...

sponsored links

Keres?s