Zabos

2019-03-12

sponsored links


Mindig azon vagyok, hogy megtal?ljam a legjobb ?s legropog?sabb keksz receptj?t, amit ha bev?lt term?szetesen meg is osztok veletek. Az al?bbi recept egy r?gi Stahl k?nyvben volt, amit szok?s szerint felturb?ztam egy kicsit ?s egy isteni illatos, nagyon ropog?s keksz kerekedett ki bel?le. Zabpehelyb?l apr? szem?t haszn?ltam, mert a zabk?s?ba is jobban szeretem ezt a t?pust. Kaka?b?l csakis 22-24 %-os zs?rtartalm?t, ami olyan, mint egy j? csokol?d?, szinte fekete lesz a keksz t?le. A kardamomot pedig mindig eg?szben veszem ?s ez?ttal mozs?rban t?rtem ?ssze, ?gy m?g intenz?vebb lett az ?ze. Ha ezek megvannak, csak valami nagyon j? dolog s?lhet ki bel?le. 


Csokis kardamomos zabkeksz piszt?ci?val

Hozz?val?k:
75 g zabpehely megpir?tva ?s ledar?lva
75 g zabpehely
75 g finomliszt
75 g teljes ki?rl?s? liszt
3 ev?kan?l kaka?por ?tszit?lva
1 k?v?skan?l sz?dabikarb?na
1 k?v?skan?l ?r?lt kardamom
50 g piszt?cia durv?ra v?gva
200 g puha vaj
250 g barna cukor
2 toj?s

A vajat a cukorral habosra keverj?k. A toj?sokat enyh?n felverj?k ?s vajhoz keverj?k fokozatosan. A sz?raz hozz?val?kat egy t?lban ?sszekeverj?k ?s a vajas r?szhez adjuk. Ha j?l elkevert?k, kis gomb?cokat form?zunk a t?szt?b?l ?s egy tepsire sorakoztatjuk. hagyjunk k?zte helyet, mert ter?lni fog. Az ujjunkkal lap?tsuk ki a goly?kat, majd toljuk 200 C-os el?meleg?tett s?t?be. 8 perc alatt el is k?sz?lnek. Amikor kivessz?k m?g kicsit l?gyak, de ahogy h?l, majd megkem?nyedik. 



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2019/03/zabo...

sponsored links

Keres?s