Zabos Cukkini fasírt cukkini ágyon - paradicsomos krumplival

2010-08-08

sponsored links




Kis kertembõl cukibbnál cukibb cukkiniket találni nap mint nap. Jobban szeretem mikor zsenge, és még nem nõ túl nagyra, akkor már kicsit száraz és "vén" lesz, szegény jó hamar öregszik, úgy cirka 3-4 nap alatt bálna méretûre nõ és kiszárad, ha nem szedjük le.

Jelenleg nagyon megy nálunk, én szinte minden nap eszem, valamikor nyersen is. Csak lemegyek a kertbe, finoman meglibbentem a hatalmas, puha leveleket, meglesem mi bújik meg alattuk...biztosan találok egy szemrevalót, és letöröm a tõrõl. Nagyon jó érzés, hogy az egy zacskó mag, amit tavasszal vettem összesen 120 Ft-ba került... hamar, és bõségesen behozta az árát :)

Zabos Cukkini fasírt 
hozzávalók 10 db-hoz:
-2-3 kisebb zsenge cukkini
-100g zabpehely
-5ek búzasikér
-3ek tönköly morzsa
-só
-grill fûszer só
-2tk mustár
-friss kakukkfû
víz

 A Cukkini ágyhoz:
-1 nagy cukkini 
-kevés olaj 
-fûszersó
-friss kakukkfû

A zabpelyhet egy tálba tesszük és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, hagyjuk hogy a pehely megdagadjon, és felszívja a vizet. A pehelyhez resszeljük a cukkinit, nagylyukú reszelõn. Hozzáadjuk a fûszereket, jól elkeverjük, és fokozatosan hozzáadagoljuk a búzasikért, annyit adjunk hozzá, hogy gyurható masszát kapjunk (nekem ez 5evõkanál volt, ami attol is függ, hogy mennyire volt vizes a zabpehely.) Keverjük a masszához a tönköly morzsát. Vizes kézzel formázzunk gombócokat és gengéden lapítsuk ki a tenyerünkben, majd forgassuk meg még egy kis morzsában. Kevés olajban süssük õket barnára.
A cukkini ágyhoz a nagy cukkinit (itt már szükség lesz egy nagyobb méretûre) vágjuk vastag karikákra (kb1 cm), minden fasírthoz 2db-ot számoljunk.
Egy másik serpenyõben kevés olajon pirítsuk meg a cukkini karikákat. Ha szeretjük sütés közben szorjuk meg friss kakukkfûvel.Mikor megsült a fasírt és a cukkini karika is, egy nagyobb tálra helyezzük el a cukkiniket tegyünk rá egy fasírtot és a tetejét is takarjuk be egy cukkini karikával.
Nagyon guszta vendégváró vagy könnyû nyári ebéd lehet szeretteinknek!


Paradicsomos krumplipûré: 
-fejenként 2db közepes krumpli
-2-3db friss paradicsom
-só
-1dl tej
-1ek friss házi vaj
-1 maroknyi friss bazsalikom levél

A krumplit hámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára fõzzük. A paradicsomokat blansírozzuk, kis kockákra szeljük és a tejjel vajjal együtt a megfõtt krumplihoz adjuk. Sózzuk és turmixoljuk. A bazsalikomot apróra vágjuk, és tálalás elõtt a meleg krumplihoz keverjük.

Isteni :)

Folytats a blogon ... thesweetcardamom.blogspot.com/2010/08...

sponsored links

Keres?s