Zablisztes kifli
sponsored links
Hozz?val?k (4-6 db.-hoz): 40 dkg zabliszt, 10 dkg feh?rliszt, 2,5 dkg ?leszt?, 2-3 dl langyos tej, 1 ev?kan?l vaj, 1 te?skan?l m?z, 1 te?skan?l s?, szez?mmag a sz?r?shoz.
Elk?sz?t?se:
1. El?k?sztj?k a hozz?val?kat, mindent alaposan kim?r?nk.
3.Ha az ?leszt? kiss? felfutott a tejben, akkor a t?szt?hoz adjuk a puha vajat, a s?t ?s j?l ?sszedolgozzuk. J? ruganyos, nem t?l kem?ny ?s nem t?l l?gy t?szt?t kell kapnunk. (Ha v?letlen?l nem, akkor adhatunk k?zben hozz? m?g langyos vizet.
4. Tiszta konyharuh?val letakarva dupl?j?ra kelesztj?k.
5. Amikor a t?szta megkelt, kiny?jtjuk, n?gy egyenl? r?szre osztjuk ?s kifli form?ba felcsavarjuk.
6. Letakarva kiss? tov?bb kelesztj?k. Lekenj?k a kifliket kev?s v?zzel, majd megsz?rjuk a szez?mmaggal ?s el?meleg?tett s?t?ben sz?p pirosra s?tj?k.